Fairtrade Restaurant Week bij de Imme, Blend en Tuinhuis Culinair

De Imme (Willem-II straat 52a), Blend (Spoorlaan 346) en Tuinhuis Culinair (Westermarkt 5) doen van 1 tot en met 7 november mee aan de Fairtrade Restaurant Week. Tijdens deze week serveren zij een 3-gangen Fairtrade menu. De Fairtrade Restaurant Week is een landelijke actie, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Initiatiefnemers zijn Puur! Uit eten, dé duurzame culinaire gids en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade keurmerk.

De restaurantweek maakt onderdeel uit van de landelijke Fairtrade Week. Tijdens deze week rijdt de Fairtrade SRV van Stichting Max Havelaar, een ouderwetse SRV-wagen met Fairtrade producten, door heel Nederland. Het doel is Fairtrade producten en de verhalen hierachter onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. De SRV-wagen bezoekt op 2 november Tilburg.

Tropische vruchten zoals ananas, mango en bananen, maar ook avocado, vanille, rijst, chocolade, honing, wijn, olijfolie en vruchtenbier zijn voorbeelden van ingrediënten die de basis vormen voor de smaakvolle en duurzame gerechten die tijdens de Fairtrade Restaurant Week worden geserveerd. De kwaliteit staat voorop, maar smaakbeleving en het verhaal achter het product gaan hand in hand.

De deelname van de Tilburgse restaurants aan de week en het bezoek van de SRV-wagen aan Tilburg is mede tot stand gekomen door inzet van de Werkgroep Fairtrade Gemeente Tilburg.

Meer informatie over de Fairtrade Restaurant Week is te vinden op www.fairtraderestaurantweek.nl.  Nadere informatie over de activiteiten en de werkgroep is te verkrijgen bij het secretariaat van de Werkgroep Fairtrade Gemeente Tilburg: Jan Vugts, jan@bureauverantwoord.nl , 013 – 5425587