Familie Alizadah (bekend van Sarban) start restaurant in de binnenstad

Familie Alizadah

Leuk nieuws! Hormax Horecamakelaars meldt op Facebook dat het voormalig pand van Café Extase, gelegen aan de Heuvelring, is verhuurd aan de familie Alizadah. De familie, die onder andere bekend is van Afghaans restaurant Sarban, gaat hier na een grondige verbouwing een nieuwe zaak beginnen. Hoe de zaak gaat heten, wanneer de zaak wordt geopend en wat voor gerechten de eigenaren zullen gaan serveren, is vooralsnog niet bekend.

Over Sarban

Sarban werd in 2010 met trots opgericht door de familie Alizadah. Het was het allereerste Afghaanse restaurant in het zuiden van Nederland en is sindsdien niet meer weg te denken uit Tilburg. Chefs Ahmed en Rabia Alizadah bereiden dagelijks hun gerechten en koken volgens familierecepten. In 2013 opende Sarban een locatie in Den Bosch en in 2017 nog een locatie in Utrecht.

Stichting Sarban de Toekomst

Naast het runnen van meerdere Afghaanse restaurants, is de familie Alizadah ook enorm sociaal betrokken. Zo hebben ze Stichting Sarban de Toekomst opgericht, waarbij ze vluchtelingen met afstand tot de arbeidsmarkt kansen willen bieden. Dit doen ze onder andere door het bieden van een opleiding tot ondernemer (Silk Road ondernemerschap), het bieden van een betaalde werkplek in een van de restaurants (plus begeleiding) en door het volgen van een erkende MBO-opleiding.

Wil je meer weten over de familie Alizadah, hun restaurants en maatschappelijke initiatieven? Neem dan eens een kijkje op de website.