Familie Kruik: gemaakt door jonge Tilburgers

Vanaf 20 juli is de soap De Familie Kruik online te zien. Een Tilburgse soap over een familie die in tijden van crisis tóch naar de Tilburgse kermis wil. Gemaakt door jonge Tilburgers.

De makers
De soap wordt volledig gemaakt door vrijwilligers. Het is een club van jonge creatievelingen met verschillende achtergronden, die soms ver uit elkaar liggen. Van theater De Koffer, studenten Fontys Drama tot het AV-bedrijfsleven. Bedenker Daan Joosen: ”Doel is om de krachten per persoon te benutten en in te zetten, ieder van ons kan iets wat een ander niet kan en vanuit dat principe kunnen we met elkaar alles.”

Acteurs krijgen Tilburgse accentles van tonpraoters, Ludo van Vliet en Jan Voogt. Ook de bekende Ferry van de Zaande en de Braboneger spelen een gastrol in de soap. Producer Lidi Toepoel: “Het gaat over Tilburg, is in het Tilburgs en wordt ook gemaakt door Tilburgers. En dat tijdens hét evenement van Tilburg: de Kermis.”

De soap Familie Kruik is vanaf 20 juli te zien op www.famkruik.com en Tilburg.com. Om de dag is er een aflevering te zien, in totaal 5 afleveringen, die zich allemaal afspelen tijdens de Tilburgse Kermis. 
De Familie Kruik kan ook gevolgd worden via Facebook: www.facebook.com/FamilieKruik

Het verhaal
De Familie Kruik is een bijzondere familie uit Tilburg. De jonge moeder Corry woont met haar kinderen Jeffrey, Ricardo en Priscilla (ieder van een andere vader) in de Tilburgse wijk Broekhoven. De Tilburgse kermis waar de familie heel het jaar naar uit kijkt, staat voor de deur. Iedere Tilburger weet: als de kermis komt, is het feest! Maar… financieel gaat het dit jaar niet goed met de familie: ze zitten diep in de schulden. Zal de familie de financiële problemen kunnen omzeilen en toch, zoals elk jaar, gewoon naar de kermis gaan? Volg de familie in deze spannende tijd.

Alvast een introductie op onze personages: