Familiebedrijf Hoppenbrouwers in heel Tilburg vertegenwoordigd

Hoppenbrouwers

Van Loon Elektro is onlangs samengegaan met Hoppenbrouwers Techniek. Dit zijn twee familiebedrijven die werken vanuit dezelfde filosofie en cultuur. Met hun ruim 500 medewerkers weten zij het familiegevoel goed te behouden. Met expertise voor alles wat met techniek te maken heeft, is het bedrijf nu vertegenwoordigd aan beide kanten van Tilburg.

Fotobijschrift: Henny de Haas (links) en René van Loon

Het elektro bedrijf Van Loon uit Dongen wilde in de toekomst blijven groeien. Eigenaar van dit bedrijf René van Loon vertelt: ‘’Ik heb altijd geloofd in samenwerking. Door samen te gaan maak je gebruik van elkaars talenten en faciliteiten. Dat is wat wij nu hebben gedaan.’’ Door de samenwerking ontstaan er voor de klanten en de medewerkers toekomstmogelijkheden.

Opvallende projecten

Waarschijnlijk heb je wel eens van de naam Hoppenbrouwers gehoord. Ze hebben namelijk projecten als de skybox van Willem II, een kunstproject aan de N261 en Poppodium 013 op hun naam staan. In Dongen richten ze zich voornamelijk op gebouwen, scholen, logistieke gebouwen en bedrijfspanden.

Samen hebben ze nu alle disciplines in huis. ‘’We hebben binnen het bedrijf vijftig teams met allemaal hun eigen expertise,’’ vertelt René. Het project de Leyhoeve vormde de eerste verbinding tussen beide bedrijven.

Hoppenbrouwers voert projecten uit op het gebied van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, service, industriële automatisering, duurzame energie, dakbedekkingen, beveiliging en datanetwerken.

hoppenbrouwers_techniek2

Familiecultuur

Van Loon Elektro heeft 35 jaar onder deze naam bestaan. Net als de bijna honderdjarige Hoppenbrouwers zijn zij een familiebedrijf. Beide bedrijven willen mensen met plezier naar hun werk laten gaan en ruimte geven voor ontwikkeling. ‘’Bij ons staan de medewerker en de klant samen op één.’’

Ze behouden de familiesfeer doordat ze geen managementteams hebben maar met zelfsturende teams werken. ‘’De medewerkers hebben één op één de relatie met de klant, maar werken ook samen naar tevredenheid van de klant.’’ De teams bedienen hun eigen klanten en hebben daardoor persoonlijk contact, legt René uit. ‘’We zijn eigenlijk allemaal kleine bedrijfjes binnen het bedrijf die er samen voor waken dat het wij-gevoel, het familie gevoel, gekoesterd wordt.’’

Leren binnen het bedrijf

Volgens René zijn het de medewerkers die het bedrijf zo speciaal maken. Zij zijn belangrijk; tevreden medewerkers zorgen immers voor tevreden klanten, is de filosofie. “De kracht zit in onze mensen!”

‘’We werken ook heel intensief samen met scholen. Leren, ontwikkelen en continu verbeteren staan bij ons centraal.’’ In Dongen richten ze nu een praktijkschool op om de medewerkers te verbreden binnen de installatietechniek.

Toekomst droom

Het streven vanuit Dongen is om Hoppenbrouwers aan de westkant van Tilburg op de kaart te zetten. Door dit soort samenwerkingen groeit Hoppenbrouwers als bedrijf. ‘’We zijn volop bezig met onze ambitie om Brabant breed, maar ook verder te kunnen gaan. Daarom zijn we ook continu op zoek naar mensen met ambitie.’’

Wil jij meer informatie over wat Hoppenbrouwers Techniek jou allemaal kan bieden? Of lijkt het je leuk om binnen dit bedrijf te leren? Bekijk dan ook eens de website.