Familiebedrijf Versteden Papier stopt na 67 jaar: ‘We zijn trots en kijken terug op een prachtige tijd’

Versteden Papier

Het walhalla van de binnenstad op het gebied van papier, verpakkingsmaterialen, decoratie, feestversiering en veel meer stopt ermee. We hebben het natuurlijk over Versteden Papier. Eigenaren Frans Versteden (64) en Wilma Versteden (62) vinden het een mooi moment om te stoppen. En dus verdwijnt er een prachtig familiebedrijf, dat met trots bij het vaste meubilair van de binnenstad hoort, uit het centrum. Komende periode kun je profiteren van kortingen tijdens de leegverkoop van de winkel.

We gaan eventjes terug in de tijd. Op 1 mei 1953 besluit de vader van Frans een winkel te openen in de Piusstraat in Tilburg. Familie van zijn vader had immers al een soortgelijke winkel in Breda en dus besloot papa Versteden samen met de moeder van Frans ook een winkel te openen in Tilburg. “De winkel zag er toen wel wat anders uit. Het was een stuk kleiner en ze verhuurden destijds ook servies aan horeca en partijen. Mijn vader was vooral actief in de buitendienst en mijn moeder regelde alles in de winkel,” vertelt Frans.

In 1976 overleed de vader van Frans plotseling en stond zijn moeder er alleen voor. “Mijn moeder had me nodig en dus ging ik haar meehelpen.” Intussen had Frans verkering met Wilma en kwam zij ook regelmatig meehelpen in de winkel. “Je weet wel hoe dat gaat. Eerst help je in de weekenden mee en voor je het weet sta je fulltime in de winkel. Onze interesse voor de winkel groeide en daarna werden we ook mede-eigenaar van de zaak.”

Het stel neemt de winkel over en slaat een eigen weg in. “We stopten met de verhuur van servies en gingen de winkel uitbreiden. Wij zijn veertig jaar eigenaar van de zaak en hebben in die tijd zo’n drie verbouwingen gedaan,” gaat Frans verder.

Mooi moment om te stoppen

Toen er een investeerder aanklopte om het hele pand van de winkel over te nemen, was het stel er dan ook snel uit. “Het is een mooi moment om te stoppen. Een jaar of vijftien geleden waren de hoogtijdagen voor onze winkel. Daarna kwamen de prijsvechters en nam online het over. We zijn trots en kijken terug op een prachtige tijd,” vertelt Wilma.

Maar een spannende tijd is het uiteraard wel. De twee wonen al die tijd boven de winkel en moeten nu plots verhuizen en op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Wij hebben nog helemaal geen zin om hele dagen thuis te zitten. Wij zijn graag onder de mensen en dus willen we het liefste fulltime ergens aan de slag,” gaat Wilma verder. Werken achter een receptie, dat lijkt Wilma wel wat. En Frans: die wil lekker op pad en heeft natuurlijk een achtergrond in de fotografie.

Leegverkoop

Zaterdag 28 november sluit de winkel om 17:00 uur voor goed de deuren. In de week van 12 oktober starten Frans en Wilma met de totale leegverkoop van de zaak. Gedurende de eerste week van de leegverkoop krijgen alle klanten 10% korting op het gehele assortiment en die kortingen lopen in de weken erop alleen maar op. De kortingen gelden op het gehele assortiment en dus geldt: op is helemaal op.

Overigens wordt ook de gehele inboedel van de winkel verkocht. Dus ook als je op zoek bent naar schappen, winkelrekken, spullen om een magazijn in te richten et cetera kun je bij Frans en Wilma aankloppen.

versteden papier

Meer informatie

Het is overigens nog niet bekend wat er gebeurt met het pand waarin Versteden Papier is gevestigd. Maar wat wel bekend is, is dat klanten van de winkel er tot eind november terecht kunnen. Dus wil jij nog een keer snuffelen tussen al het moois dat Versteden Papier verkoopt, zorg dan dat je er een kijkje gaat nemen. Voor actuele updates rondom Versteden Papier kun je het beste hun Facebook-pagina in de gaten houden. De openingstijden zie je hieronder:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 09:00 – 18:00 uur
  • Woensdag: 09:00 – 18:00 uur
  • Donderdag: 09:00 – 18:00 uur
  • Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur
  • Zondag: gesloten

Tot slot willen Frans en Wilma al hun trouwe klanten door de jaren heen bedanken. “Dat we ermee stoppen gonst nu wel rond. We horen van veel klanten dat ze het erg jammer vinden dat we stoppen. Maar wij zijn al die klanten dankbaar. Het is voor ons een compliment dat veel van onze klanten het zo jammer vinden. Maar het is mooi geweest, we sluiten de deuren met opgeheven hoofd. En hoewel we zelf nog niet met pensioen willen, sluit de winkel wel op een mooie pensioensleeftijd.”