FAQ in Tilburg: 16+ feestjes, de lekkerste snackbars en bloggers/closet sales

lekkerste snackbars

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. Deze week behandelen we een aantal vragen die werden gesteld via Instagram

Foto: Goeie friet of niet?!

Welke 16+ feesten zijn er allemaal in Tilburg?

Sinds het opschuiven van de alcoholleeftijd van 16 naar 18 is het aantal 16+ feesten in Tilburg (en overal) afgenomen. Maar wat nou als je als 16- of 17-jarige lekker een avond wil dansen met je vrienden in de stad? Dan zijn er gelukkig nog wel een paar plekjes waar je terecht kunt!

(1) PKHS

Voor het grootste 16+ feest van Tilburg kun je bij PKHS terecht. Onder de naam SPBLN organiseren zij regelmatig avonden vol live muziek, speciaal voor deze iets jongere doelgroep. Het eerst volgende feest staat gepland voor vrijdag 21 september van 22.00 tot 0400 uur. Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar voor €8,50!

(2) Poppodium 013

Heb je er al wel eens aan gedacht om samen met je vrienden een avond een concert/show bij Poppodium 013 te gaan? Er zijn ook regelmatig kaartjes verkrijgbaar voor jongeren onder de 18 jaar. Check hier het volledige programma!

(3) X-citement

Niet helemaal in Tilburg, maar wel dichtbij (in Dongen). Dit jaarlijkse festival is op zaterdag alleen toegankelijk voor 18-plussers, maar op vrijdag kunnen ook 16- en 17-jarigen hier terecht. Een avond met o.a. DJ Martropez, Jim Craane en Marius V. Tickets online zijn verkrijgbaar voor €6,99.

Wat is de lekkerste snackbar van Tilburg?

Kijk, dat is pas een belangrijke vraag! Want waar kun je in Tilburg terecht voor de allerlekkerste frikadel, friet en sauzen? Natuurlijk, smaken verschillen. Want waar de een het liefst dunne knapperige frietjes naar binnen werkt, kan je de ander juist ’s nachts wakker maken voor dikke frieten.

Gelukkig is er iemand geweest die de eervolle taak op zich heeft genomen om (bijna) alle friettenten in Tilburg uit te proberen en een cijfer te geven. Goeie friet of niet? test de friet, sausjes en frikadel speciaal. Dit zijn een aantal van zijn toppers:

  • De Frietboetiek (Heuvelstraat 3): 9,13
  • Big Snack Landsmeer (Oerlesestraat 23): 10
  • De Frietbergh (Huibevendreef 18): 9,88

Voor meer recensies kun je het beste zijn Facebookpagina bekijken.

Worden er ook bloggers/closet sales georganiseerd in Tilburg?

Er zijn een aantal (terugkomende) evenementen waar je terecht kunt voor kleding! Zaterdag 22 september staat er een enorme kleding sale op het programma bij Hall of Fame: de Vintage Kilo Sale. Volgend weekend staat ook de Dwalerij op het programma. Ook hier kun je regelmatig terecht voor kleding. Voor de volledige agenda wat betreft shoppen check je onze winkelagenda.