FAQ in Tilburg: barbecueën in het park, processierupsen en WK voetbal kijken

barbecueën

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken, nieuwe gebouwen en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen.

Is het toegestaan om te barbecueën in Tilburgse parken?

Wonder boven wonder blijft het goede weer maar aanhouden en bij lekker weer hoort natuurlijk een barbecue! Niet iedereen hier in de stad heeft een fijne achtertuin waar je vlees op de gril kunt gooien, dus speciaal voor jullie is hier het antwoord op de vraag: Mag je barbecueën in Tilburgse parken? JA dit mag! Wel ben je verplicht om voorzorgsmaatregelen te treffen voor het geval de vlam in de barbecue slaat. Denk hierbij aan een brandblusser of een deken. Let ook op: de Interpolistuin is geen openbaar park, maar eigendom van Interpolis. Hier gelden dus andere regels.

Processierupsen: wat zijn het? En waar moet ik op letten?

De meeste bezoekers van Best Kept Secret hielden, naast leuke herinneringen, nog iets anders over aan het festival: rupsenjeuk. De (eiken)processierups is een rups die je vindt op eikenbomen. Op het moment dat zij hun brandhaartjes loslaten (vanaf half mei) kunnen mensen oogklachten, benauwdheid en jeuk ervaren. De laatste weken is het aantal meldingen van processierupsen enorm gestegen, zorg dus dat je op je hoede bent. Het is niet alleen vervelend voor mensen, ook dieren kunnen er erg veel last van krijgen. Let dus goed op dat jouw hond, kat, paard of ander dier niet in aanraking komt met de brandhaartjes.

Waar moet je op letten? Voorkom de komende tijd elk contact met de rupsen en hun nest, want ook in een oud nest kunnen miljoenen brandharen zitten. Ga niet op de grond zitten in een gebied waar de processierups voorkomt. En zorg er tenslotte voor dat je geen brandharen mee naar binnen neemt. De jeukende bulten kunnen enkele dagen tot weken aanhouden.

Kun je ergens in de binnenstad het WK voetbal kijken?

Ook al doet het Nederlands elftal niet mee, er zijn toch een aantal plekken waar je het WK voetbal kunt kijken. Een aantal van deze plekken zijn: Ruby’s Irish Pub, Bargús, The Cat’s Back, Poolcentrum 4 FriendsSaints Poolcenter en Polly Maggoo. Laatstgenoemde zendt de wedstrijden van onze zuiderburen uit op groot scherm.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.