FAQ in Tilburg: opening Five Guys, Clarissenhof-2 & ontwikkelingen Spoorpark

five guys

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. Deze week behandelen we een aantal vragen die werden gesteld via Instagram

Foto: Facebook Five Guys

Wanneer gaat Five Guys open?

De oplettende Tilburgers onder ons weten dat er druk gewerkt wordt aan Five Guys; de nieuwe burgertent aan het Pieter Vreedeplein. Maar wanneer gaat deze aanwinst voor de stad nou daadwerkelijk open? Five Guys Netherlands laat ons weten dat ze begin december hun deuren openen. De precieze datum is nog niet bekend maar het komt wel steeds dichterbij! Hou onze website goed in de gaten voor de exacte datum.

Burger King opent ook in het centrum. Benieuwd wanneer zij openen? Check dit artikel.

Is er al meer bekend over Clarissenhof-2?

Dat de Spoorzone in ontwikkeling is, weten we inmiddels allemaal. Dit werd begin dit jaar des te meer duidelijk toen er schetsen naar buiten kwamen van de Spoorzone over tien jaar. Een van de meest opvallende gebouwen in de Spoorzone van de toekomst, is toch wel de 120 meter hoge woontonen met de naam Clarissenhof-2 of de Clarissentoren. In maart werd gemeld dat deze toren in 2028 – maar waarschijnlijk al veel eerder – afgerond wordt. Dat duurt dus nog wel even….

Is er al meer bekend over het Spoorpark?

De opening voor het Spoorpark staat gepland voor het weekend van 21 juni 2019. Het wordt een plek waar alles en iedereen samenkomt. Er komen leuke horecatentjes, mooie plekken om te picknicken met je gezin en een beweegtuin voor ouderen. Voor iedereen iets te doen dus! Het Spoorpark wordt echt een plek waar je de hele dag kunt besteden. Leuk om te weten: vóór het einde van het jaar wordt er een start gemaakt met alle initiatieven van de Kwartiermakers. Denk hierbij aan het T-huis en de beachsportlocatie.

Meer weten of dit toffe initiatief? Wij spraken Sophie Peters, de parkmanager van Spoorpark. Lees het interview hier.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.