FAQ in Tilburg: Flying Tiger, rotonde AHXL en nieuwe zaakjes in de binnenstad

veelgestelde vragen

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. We praten jullie deze week weer even bij.

Tip: check ook eens deel I,  deel II of deel III van de meest gestelde vragen. Hierin hebben we het onder meer over het stadsstrand, de Jumbo Foodmarkt, Primark, Spoorpark, Smarius-terrein, Lush, Dille & Kamille en meer.

Wat is er aan de hand bij de rotonde bij de AHXL?

Er wordt flink gebouwd aan de rotonde tussen de Jan Heijnsstraat, Philips Vingboonstraat en Vredeman de Vriesstraat. Hierbij staat de herinrichting van de Jan Heijnstraat centraal. Het idee is om de verschillende wanden van de straat meer van elkaar te scheiden. Aan de ene kant van de weg heb je de AHXL en aan de andere kant de jaren ’50 rijhuizen. Het doorgaande verkeer wordt aan de AH zijde van de centrale groenstrook gebracht en het langzame verkeer (fiets en voetgangers) wordt geconcentreerd aan de woningzijde. Oftewel: aan de zijde van de woningen komt een fietsstraat met parkeervakken. Verder wordt de middenberm groener en dichter begroeid wordt de stoep breder waardoor er meer ruimte komt voor geveltuintjes. De rotonde zelf wordt uiteindelijk door de Diamantgroep omgetoverd tot een kleurrijke bloemenzee.

Definitief-ontwerp-Jan-Heijnsstraat-19-1-2017

De werkzaamheden zijn gestart op 3 april en worden in drie fases uitgevoerd. De laatste fase is naar verwachting afgerond op 20 juni 2018. Er zijn tot de tijd omleidingen. Check daarvoor even deze website, daar vind je ook het definitieve plan.

Komt er een Flying Tiger naar Tilburg?

In navolging op de vragen of er een Lush of Dille & Kamille naar Tilburg komen, ontstond ook de vraag of er een Flying Tiger deze kant op komt. We hebben contact opgenomen met de Deense winkelketen. Hierop kwam de volgende reactie van Managing Director Björn van Driessche: “We hebben momenteel 22 winkels in Nederland en hebben uitbreidingsplannen. Tilburg staat zeker ook op onze wensenlijst om een vestiging te openen. Tot nog toe hebben we echter nog niet de ideale locatie gevonden in Tilburg. Concrete plannen zijn er dus niet. Tot de tijd dat we wel jullie kant opkomen verwelkomen we alle Tilburgers graag in de dichtst bijzijnde vestigingen in Eindhoven en Breda.”

Welke nieuwe zaken openen binnenkort in de binnenstad?

De laatste tijd hebben we heel veel geschreven over toekomstige winkels in de Tilburgse binnenstad. We begrijpen het dus helemaal als je het overzicht een beetje bent kwijtgeraakt. Bij deze een kort lijstje met alle nieuwe winkels waar jij je op kunt gaan verheugen!

  • Zaterdag 7 april opent Bosnisch eetcafé Klopa haar deuren.
  • Deze maand opent de nieuwe locatie van Kids Love Sneakers in de Heuvelstraat.
  • De pizzeria van Jamie Oliver opent over een paar weken! De precieze datum wordt binnenkort bekend gemaakt.
  • Naar verwachting opent Brownies&DownieS in mei haar deuren aan het Pieter Vreedeplein.
  • Ook nieuw in mei is lunchzaak Mr. Morris. Zij openen in het oude pand van de Soete inval.
  • Medio juni opent ein-de-lijk de Primark!
  • In het najaar komt ook Dunkin’ Donuts naar het Pieter Vreedeplein.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.