Nieuws

wegwerkzaamheden aan de spoorlaan
Let op! Dit artikel is al 74 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg: hoe zit het met de wegwerkzaamheden aan de Spoorlaan?

De Spoorlaan en wegwerkzaamheden: het lijkt inmiddels een never ending story. Eind 2018 maakte gemeente Tilburg bekend dat dit deel van de cityring in drie fases zou worden aangepakt. Inmiddels is de eerste fase afgerond en wordt sinds begin 2020 gewerkt aan fase twee. Wil je weten waar precies aan gewerkt wordt de komende maanden? En hoe de toekomst van de Spoorlaan eruit ziet? Lees dan hieronder verder.

Wat is er tijdens fase één allemaal aangepakt?

Fase een van de verbouwing van de Spoorlaan is inmiddels afgerond. Maandenlang lag de stoep tegenover het nieuwe busstation open, omdat hier de gas- en waterleidingen moesten worden vervangen. Ook ging de hele stoep, tot aan de Stationsstraat, tegenover het Centraal Station op de schop. Hier vind je inmiddels een nieuwe boulevard met gloednieuwe fietspaden.

Waar wordt precies aan gewerkt tijdens fase twee?

Na fase een van de verbouwing is het nu tijd voor fase twee. De omgeving rondom de Willem II-straat ligt namelijk tot circa 6 maart 2020 open. Hier wordt dagelijks tussen 07.00 en 16.00 uur gewerkt aan het vervangen van diverse kabels en leidingen. Om fietsers ruimte te geven is er een halve rijbaan afgesloten. Daarnaast kunnen voetgangers kunnen gebruik maken van de overkant van de straat.

Mocht je vanaf de Spoorlaan in de Willem II-straat moeten zijn: dan word je (zowel met de auto, met de fiets of te voet) omgeleid via de Magazijnstraat.

Wat kunnen we van fase drie gaan verwachten?

Fase drie van de wegwerkzaamheden aan de Spoorlaan vindt plaats vanaf de Willem II-straat tot aan de Heuvelring. Het was in eerste instantie de planning dat deze werkzaamheden half 2020 zouden worden afgerond, maar door verschillende redenen zijn de werkzaamheden uitgesteld. Volgens Brabants Dagblad wordt er een nieuwe planning voor fase drie gemaakt omdat er rekening moet worden gehouden met netbeheerder Enexis (die een groot deel van de binnenstad moet voorzien van nieuwe leidingen). Ook wil de gemeente rekening houden met het bouwverkeer dat de Spoorzone moet bereiken voor de bouw van onder andere de nieuwe fietsenstalling.

Houd ook vooral deze pagina van gemeente Tilburg in de gaten voor de actuele status van de wegwerkzaamheden aan de Spoorlaan.

Reageer op dit bericht