FAQ in Tilburg: plekjes om gratis te parkeren en nieuwe zaken in de binnenstad

nieuwe zaken

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. Deze week behandelen wij vragen rondom gratis parkeren en het openen van nieuwe zaken in het centrum. 

Waar kun je gratis parkeren rondom het centrum?

Sinds januari 2018 zijn er meer plekken, rondom het centrum van Tilburg bijgekomen waar je alleen betaald kunt parkeren. Dat kan af en toe vervelend zijn als je snel een boodschap moet halen in de stad. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal plekken van waaruit je makkelijk naar de binnenstad kunt wandelen én waar je gratis kunt parkeren.

 • Buitenstraat, Caloriestraat, Lichtstraat, Minckelerstraat: moet je in de Spoorzone zijn? Dan zijn deze straten een goede optie om te parkeren. De straten grenzen allemaal aan de Lange Nieuwstraat (deze loopt parallel aan de Brug. Broxlaan) en liggen op slechts een steenworp afstand van de Spoorzone.
 • Akkerstraat, Roggestraat, Klaverstraat: toegegeven, het is lastig hier een plekje te vinden, maar mocht het je lukken, ben je slecht een paar minuten lopen verwijderd van de Noordhoekring en de Schouwburgring.
 • Hoogtedwarsstraat, Oeverstraat, Ir. Kippermanstraat: tussen de Veestraat en de Bisschop Zwijssenstraat liggen nog een aantal straten waar je gratis kunt parkeren. Hierdoor sta je binnen de kortste keren op de Schouwburgring of het Stadhuisplein.
 • Vendelierskade, Jan Backstraat, Leenherenstraat, Tournooistraat, Slotstraat: deze straten zijn vooral heel handig als je in de Piushaven moet zijn. Maar ook als je richting de binnenstad gaat, is het een goede optie. Vanaf de Vendeliersstraat is het precies tien minuten lopen naar het Piusplein.

Wil je weten waar je in de stad welk parkeertarief betaald? Bekijk dan even deze kaart van de gemeente Tilburg. Let op, de zones voor betaald parkeren wordt binnenkort flink uitgebreid.

Welke nieuwe zaken openen binnenkort in Tilburg?

De komende maanden staat de opening van verschillende nieuwe zaken in de binnenstad op de planning. Hierbij een handig overzicht van de nieuwkomers én oude bekenden!

 • Pandora – 6 september: we hebben het even zonder moeten doen, maar op 6 september opent Pandora met haar nieuwe winkel in de Frederikstraat.
 • BLYF – 9 september: nieuwe eetwinkel BLYF heeft inmiddels ook de openingsdatum bekend gemaakt. Vanaf 9 september kun je bij ze terecht in de Tuinstraat.
 • IceRollas – 17 september: hij begon deze zomer met een mobiele ijskar, maar vanaf 17 september gaat Anwar Doppert zijn Thaise icerolls vanuit de Nieuwlandstraat verkopen!
 • Skintology – opening soon: de exacte datum is nog niet bekend, maar binnenkort opent Skintology (expert in huidverzorging) in de Pieter Vreedestraat.
 • MAX Luxury Menswear – medio september: wij kunnen zien dat er momenteel hard wordt gewerkt aan de opening van deze (mannen) kledingzaak. Een exacte datum is nog niet bekend.
 • SneakerCleaners – eind september: sinds juli zitten ze met een pop-up store in de Heuvelpoort, maar vanaf eind september verhuist Sneakercleaners naar de Tuinstraat.
 • The Knit Club: deze conceptstore met o.a. kleding en spulletjes voor in huis, opent binnenkort in de Nieuwlandstraat. Een precieze datum is niet bekend.
 • Hoki Poké: deze hippe, nieuwe saladebar zou eigenlijk eind zomer openen in het Dwaalgebied, maar tot nu toe is er nog geen datum bekend.
 • JD – 13 oktober: de oude Intertoys en Vodafone panden in de Heuvelstraat is inmiddels omgetoverd tot één groot pand. De nieuwe eigenaar? Sneakerwinkel JD.
 • Fresh Tilburg – najaar: geen nieuwkomer, maar wel een verhuizing. In het najaar verhuist Fresh van de Emmapassage naar de Juliana van Stolbergstraat.
 • Shoco – eind 2018: 1 september krijgen de nieuwe eigenaren van het voormalig L’Olivo pand op de Korte Heuvel de sleutel. Eind 2018 opent hier restaurant Shoco.
 • Five Guys – eind 2018: Tilburg is de zesde stad in Nederland waar de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys zich in Nederland gaat vestigen. De locatie? Het voormalig Mango-pand op het Pieter Vreedeplein.
 • Burger King – eind 2018: terug van weggeweest! Burger King opent het laatste kwartaal van 2018 op de hoek van de Heuvelring en het Piusplein.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.