FAQ in Tilburg: verhuizing bibliotheek naar de LocHal, oliebollen scoren & nieuwjaarsborrel

opening bibliotheek

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen.

Verhuizing Bibliotheek

De Bibliotheek is momenteel eventjes gesloten. Ze zijn namelijk bezig met een gigantische verhuizing naar de prachtige LocHal in de Spoorzone. Daar opent de bibliotheek op 2 januari 2019 haar deuren. Wil je weten hoe en of je nu je boeken kunt inleveren? Of de openingstijden van de nieuwe bibliotheek hetzelfde blijven? Of dat er nog mogelijkheden zijn om voor 2 januari boeken te lenen? Bekijk dan hier de ‘veelgestelde vragen over de verhuizing van de bibliotheek‘.

In de LocHal zijn overigens ook Seats2meet Tilburg en KunstLoc gevestigd. De laatstgenoemde is een fusie tussen de Kunstbalie en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. Inmiddels is Seats2meet geopend. Wij namen alvast een kijkje. De LocHal wordt daarmee een plek waar alles en iedereen samenkomt. Leren, studeren, ondernemen, onderzoeken, ontmoeten, vergaderen, creëren, innoveren, exposeren en presenteren: je vindt het in de LocHal.

Oliebollen scoren

De jaarwisseling nadert en dat betekent dat je op verschillende plekken oliebollen kunt scoren. Jaarlijks staan met name tijdens Oudjaarsdag dikke rijen voor de verschillende kramen. Benieuwd waar je allemaal in Tilburg oliebollen kunt kopen? We zetten een aantal opties voor je op een rijtje:

  • Pieter Vreedeplein
  • Korvelseweg
  • Winkelcentrum Heyhoef
  • Parkeerplaats Albert Heijn XL
  • Besterdplein
  • Parkeerplaats Hornbach
  • Intermezzo (22,23,24,29,30 & 31 december)
  • Meesterbakker van Iersel

Nieuwjaarsborrel

We krijgen stiekem veel vragen over Tilburgs Grootste Nieuwjaarsborrel bij EVE. Zijn er nog kaarten? Is het bijna uitverkocht? Wat wij kunnen zeggen: de kaartverkoop gaat heel erg hard en we verwachten dat de borrel ook dit jaar uitverkoopt. Wil jij erbij zijn? Bestel dan snel je kaarten.

Vorig jaar was de eerste editie van Tilburgs Grootste Nieuwjaarsborrel helemaal uitverkocht.

FAQ in Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.