FAQ in Tilburg: openingstijden Pasen, Lush, Dille & Kamille en Smarius-terrein

lush

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. 

Tip: check ook eens deel I en deel II van de meest gestelde vragen. Hierin hebben we het onder meer over het stadsstrand, de Jumbo Foodmarkt, Primark, Spoorpark en meer.

Wat zijn de openingstijden van de winkels dit paasweekend?

Als je nu wilt gaan shoppen in de Tilburgse binnenstad tijdens dit extra lange weekend, is het slim om even de openingstijden te checken. Let trouwens op: supermarkten hanteren altijd andere openingstijden. Bij de meeste winkelcentra zijn supermarkten namelijk wel gewoon open. Check hier trouwens de reguliere openingstijden.

Binnenstad Tilburg

 • Goede Vrijdag (30 maart): 09.30 – 18.00 uur
 • Eerste Paasdag (1 april): gesloten
 • Tweede Paasdag (2 april): 12.00 – 17.00 uur

Winkelcentrum Heyhoef

 • Goede Vrijdag (30 maart): 09.00 – 18.00 uur
 • Eerste paasdag (1 april): gesloten
 • Tweede paasdag (2 april): gesloten

Winkelcentrum Westermarkt

 • Goede Vrijdag (30 maart): 09.00 – 18.00 uur
 • Eerste paasdag (1 april): gesloten
 • Tweede paasdag (2 april): gesloten

Winkelcentrum Wagnerplein

 • Goede Vrijdag (30 maart): 09.00 – 18.00 uur
 • Eerste paasdag (1 april): gesloten
 • Tweede paasdag (2 april): gesloten

Winkelcentrum Aabe Fabriek

 • Goede Vrijdag (30 maart): 09.30 – 18.00 uur
 • Eerste paasdag (1 april): gesloten
 • Tweede paasdag (2 april): 12.00 – 17.00 uur

Extraatje: de AHXL is op Goede Vrijdag geopend tussen 07.00 uur en 22.00 uur. Op eerste en tweede paasdag tussen 10.00 en 20.00 uur. Ook de Action bij de AHXL is in verband met de opening dit weekend tijdens Pasen geopend.

Komt er een Dille & Kamille naar Tilburg?

De winkelketen geeft aan dat er een intentie is om met Dille & Kamille naar Tilburg te komen. Na een telefoontje met de keten geven ze aan dat de winkel in Tilburg in de pijplijn zit, alleen nog niet voor dit jaar. Wanneer dit wel gaat gebeuren, is nog niet bekend. De winkelopeningen in Den Bosch, Eindhoven en Hasselt gaan namelijk nog even voor.

Komt er een Lush naar Tilburg?

Er zijn geen plannen vanuit Lush om in Tilburg een winkel te openen. De keten die bekend staat om duurzame en diervriendelijke cosmetica en huidverzorging geeft aan de vraag wel vaker te krijgen. PR: “Per jaar kijken we waar de mogelijkheden liggen om winkels te openen. Voor Tilburg hebben we specifiek nog geen plannen, maar het kan natuurlijk altijd nog komen.” Overigens krijgt Lush niet alleen voor Tilburg vaak de vraag om er een winkel te openen. In Groningen en Enschede werden zelfs petities gestart. Voordat je een Tilburgse petitie gaat starten: helaas brachten de acties tot op heden in die steden geen nieuwe Lush-winkel op.

Wat gaat er gebeuren met het Smarius-terrein?

Momenteel wordt de kanaalzone opnieuw in kaart gebracht door de gemeente. In het visiedocument ‘Toekomstperspectief Kanaalzone’ is meer informatie over de gewenste toekomst van dit gebied te vinden. In een notendop: er zijn momenteel nog geen definitieve plannen voor het terrein waar ooit de Smarius-fabriek gevestigd was. In het verleden is het Smarius-terrein al eens verkend voor woningbouw, op het moment ligt het nog altijd braak. Uit de visie vanuit Gemeente Tilburg blijkt in ieder geval dat gestreefd wordt naar een bijzonder woongebied vanwege de de ligging aan het water en tussen het groen.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.