FAQ in Tilburg: wegwerkzaamheden Spoorlaan, zwemmen in Tilburg en straat voor de Primark

Spoorlaan

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen.

Wanneer worden de wegwerkzaamheden aan de Spoorlaan afgerond?

Sinds begin maart is het niet meer mogelijk om over de gebruikelijke rijbanen van de Spoorlaan te rijden. Door wegwerkzaamheden is de autorijbaan omgeleid over het voormalig (en toekomstig) busstation naar de zuidkant van het centraal station. Volgens bouwconcern BAM stond de afronding van de Spoorlaan op de planning voor 23 mei, maar is dit door aanpassingen in de werkzaamheden uitgesteld tot half juni. Tot die tijd zullen er nog kleine wisselingen zijn ten aanzien van de rijstroken.

Waar kan ik gaan zwemmen in regio Tilburg?

We gaven er eerder al antwoord op: in de Piushaven kun je zwemmen, maar dat wordt door de gemeente niet aangeraden. Met het heerlijke weer op komst dit weekend daarom even in het kort de zwembaden en plassen in Tilburg en omgeving:

En als je dan toch in de auto/ op de fiets zit, dit is ook vrij dicht bij Tilburg:

Wat is er aan de hand met de straat voor de Primark?

Spoorlaan

Als je deze week door het winkelgebied hebt gelopen dan is het je waarschijnlijk wel opgevallen: er wordt hard gewerkt aan het stukje Stadhuisstraat voor de Primark, Meesters en Jimmy’s. De straat wordt namelijk helemaal opnieuw aangelegd voor de grote opening van de Primark op woensdag 13 juni! Meesters en Jimmy’s zijn momenteel wel bereikbaar, al heeft Meesters tijdelijk geen terras voor de deur.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.