FAQ in Tilburg: zwemmen Piushaven, mobiele ijskramen, warmste plekken in de stad

zwemmen piushaven

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen.

Foto: Freddie de Roeck

Zwemmen Piushaven: mag dat?

Zwemmen in de Piushaven is niet verboden maar wordt door de gemeente niet gefaciliteerd en aangeraden. Mocht je het een keer willen proberen, doe dan mee aan het zwemevenement Swim to Fight Cancer. Maar voor nu is het water in de Piushaven nu nog redelijk koud. Heb je de behoefte om te gaan zwemmen? Ga dan bijvoorbeeld naar Stappegoor. Zij hebben door de goede weersomstandigheden het buitenbad nu al geopend.

Staan/rijden er mobiele ijskarren in Tilburg?

Ja, er rijden meerdere mobiele ijskarren door Tilburg. Je hebt natuurlijk de ijskraam bij het wandelbos waar je een heerlijke Valencia kunt scoren. Maar kennen jullie het schaafijs van Gio’s Surinaams Eethuis al? Richie Ramautarsing rijdt met mooi weer op zijn mobiele karretje door de stad met lekker schaafijs. Vanaf mei kun je ook iedere woensdag met mooi weer van Thaise Icerolls genieten. Er staat dan namelijk een mobiele kraam op het terras van Doncurado op de kade van de Piushaven. Ook aan de Piushaven: het ijs van Vittorio Perzisch ijs. Met mooi weer zijn zij te vinden bij de draaibrug in de Piushaven. Voor een completer overzicht met daarin de lekkerste ijsjes in Tilburg, check je dit artikel.

Wat zijn de warmste plekken in de stad?

Uit onderzoek van Michiel Brink van RoyalHaskonigDHV blijkt dat Tilburg een van de warmste binnensteden van Nederland heeft. Veel gebouwen staan dicht op elkaar en door beperkt groen in de stad, warmt het centrum in Tilburg nogal snel op. Met name het Pieter Vreedeplein en de Heuvel zijn erg warm. Voor een overzicht met de warmste plekjes in de stad check je onderstaand kaartje.

zomerhitte

 

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij. Eerder beantwoordden we al vragen over Midi, Plan-T, het Wapen van Tilburg, Flying Tiger, Jumbo Foodmarkt, het Stadsstrand, de Primark, het Spoorpark en veel meer. Antwoorden op deze vragen vind je hier.