FAQ in Tilburg over het stadsstrand, Primark, Spoorpark, McDonalds en meer

meest gestelde vragen

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. 

Komt er in 2018 in Tilburg een stadsstrand?

Nee, in 2018 komt er geen stadsstrand in Tilburg. In ieder geval niet door Paul de Kanter, eigenaar Waterjump en initiatiefnemer van voorgaande stadsstranden. Sinds 2015 is Paul bezig om een soortgelijk concept bij de waterzuivering in Moerenburg te laten landen, maar hierin is nog niets duidelijk. Mocht het van de grond komen, dan is dit volgens Paul op zijn vroegst pas in april/maart van 2019. Houd de facebookpagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Wanneer gaat de Primark open?

Het gonst al even door Tilburg: er komt een Primark in de binnenstad. Momenteel wordt er nog flink gebouwd aan het gloednieuwe pand. Hoewel Google daar anders over denkt, gaat de Primark in Tilburg naar verwachting in juni 2018 open.

Wanneer gaat de McDonalds weer open?

McDonalds in Tilburg centrum wordt grondig verbouwd en is dus momenteel gesloten. Zaterdag 24 maart 2018 gaat de hamburgerketen aan het Piusplein weer open. Check de facebookpagina van McDonalds centrum voor video’s over de verbouwing.

Wanneer is het Spoorpark open?

Er wordt momenteel ook druk gewerkt aan de aanleg van het gloednieuwe Spoorpark. In het voorjaar van 2019 gaat het park officieel open. Delen van het Spoorpark zijn dan toegankelijk want helemaal af is het dan nog niet. Je vindt het Spoorpark op de plek van het voormalige Van Gend & Loos terrein.  Zo komt het park er trouwens uit te zien:

spoorpark-plattegrond-1

Wat zijn de openingstijden van de winkels in de binnenstad?

De winkels in de Tilburgse binnenstad zijn elke dag van de week geopend, dus ook elke zondag:

  • Maandag: 13.00 – 18.00 uur
  • Dinsdag: 09.30 – 18.00 uur
  • Woensdag: 09.30 – 18.00 uur
  • Donderdag: 09.30 – 21.00 uur
  • Vrijdag: 09.30 – 18.00 uur
  • Zaterdag: 09.30 – 17.00 uur
  • Zondag 12.00 – 17.00 uur

Check hier de uitzonderingen. Tijdens feestdagen worden namelijk andere tijden gehanteerd.

Wat is het telefoonnummer van de Gemeente Tilburg?

We krijgen dagelijks telefoontjes van mensen die verkeerd verbonden zijn. Geeft niets, maar daarom geven we het telefoonnummer van Gemeente Tilburg wel graag nog eens door: 14013. Tilburg.com is dus niet de gemeente, check even Tilburg.nl, die website is dus wel van de gemeente.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.