Fastned opent snellaadstation bij Albert Heijn XL in Tilburg

snellaadstation

Elektrische rijders opgelet! Je kunt nu je elektrische auto opladen tijdens het doen van je dagelijkse boodschappen. Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, opende op donderdag 6 december een snellaadstation bij de Albert Heijn XL in Tilburg. Dit is het eerste station op de parkeerplaats van een supermarkt. Het snellaadstation heeft twee snelladers waarmee tot 20 keer sneller dan thuis kan worden geladen. 

Snelladen en boodschappen doen

Het doel van de pilot is om te testen of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, dat gemiddeld zo’n 30 minuten duurt. Fastned installeert DC snelladers waarmee elektrische rijders in ongeveer een half uur 150 km aan range kunnen laden. Dit is veel sneller dan de welbekende AC laadpalen. “We zijn erg blij met deze samenwerking en we hopen een waardevolle service aan te kunnen bieden aan klanten van Albert Heijn. De dynamiek van de lader bij supermarkten zal waarschijnlijk anders zijn in vergelijking met laden langs de snelweg en op andere stedelijke locaties. Daar kunnen we van leren en ons aanbod verder ontwikkelen.” Aldus Michiel Langezaal, CEO van Fastned.

‘We hopen onze klanten hiermee nog beter van dienst kunnen zijn’

Ook Mario Rijvers, filiaalmanager van Albert Heijn Tilburg is erg te spreken over de snelladers. “We zien het aantal volledig elektrische auto’s onder onze klanten toenemen en willen hen graag tegemoet komen door een snelle laadservice met duurzame energie aan te bieden. Ik ben daarom erg blij met het snellaadstation van Fastned bij onze vestiging, en hoop vooral dat we onze klanten hiermee nog beter van dienst kunnen zijn.”