Fatima huldigt Kampioen Energie Besparen 2014

Op maandagavond 26 januari maakt ‘Samen Geeft Energie’ uit de Tilburgse wijk Fatima bekend welke buurtgenoot in 2014 de meeste energie heeft bespaard. Begin 2013 is ‘Samen Geeft Energie’ in Fatima gestart en sinds die tijd zijn tientallen inwoners aan de slag gegaan met het onderwerp energiebesparing. “Naast een korte terugblik staat de avond vooral ook in het teken van de toekomst”, aldus initiatiefnemer Nicolaas Veltman. “Want er zijn in Fatima nog volop kansen te verzilveren wanneer het gaat om het samen besparen en/of duurzaam opwekken van energie”. Als eerste wijk van Tilburg wordt de buurt hierbij ondersteund door Buurkracht. “Iedereen uit Fatima is dan ook uitgenodigd”

Inwoners van Fatima en andere geïnteresseerden zijn maandag 26 januari vanaf 19.30 uur van harte welkom in Satijnhof (Wethouderslaan 9, Tilburg). Tijdens de bijeenkomst wordt bekend gemaakt wie zich ‘Kampioen Samen Geeft Energie 2014’ mag noemen. Op basis van de opgedane praktijkervaringen krijgen buurtgenoten informatie over voor hen interessante energiebesparende maatregelen en ze kunnen vragen stellen aan actief betrokken buurtgenoten. In samenspraak met de buurt wordt bekeken welke maatregelen het buurtteam dit jaar gaat oppakken. Nicolaas Veltman: “Als eerste initiatief heeft de hele wijk (circa 1.800 woningen) binnenkort bij voorrang een slimme energiemeter. Dit dankzij de samenwerking met Johan Boekholt, buurtbegeleider van Buurkracht. Met behulp van de slimme meter krijg je via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl inzicht in je eigen energieverbruik en kun je dat vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Maar ook als je nog geen slimme meter hebt, kun je je al aanmelden via buurkracht.nl/fatima. Dan zie je meteen wat voor jou interessante maatregelen kunnen zijn en word je op de hoogte gehouden van al onze acties.”

Samen besparen loont

Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., is inmiddels in ruim 50 buurten in Nederland actief. “Iedereen kan energie besparen, maar het komt er vaak niet van. Te veel gedoe. Geen idee waar je moet beginnen of wat een investering in besparingsmaatregelen nu eigenlijk oplevert. Maar de praktijk wijst uit hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het wordt”, aldus Johan Boekholt. Via de website www.buurkracht.nl informeren buren elkaar over interessante mogelijkheden en inventariseren ze elkaars wensen en behoeften. “Wij besluiten met elkaar welke activiteiten we collectief oppakken en als bewoner bepaal je zelf of en aan welke actie je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht, maar we hopen natuurlijk wel dat jezelf ook een enkele keer de handen uit de mouwen steekt voor een energiezuinig, duurzaam én gezellig Fatima”, aldus Nicolaas Veltman. Het buurtteam hoopt dan ook veel buurtgenoten te begroeten op maandagavond 26 januari.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Nicolaas Veltman, initiatiefnemer Samen Geeft Energie & Buurtkracht in Fatima op 06 37 32 90 05 of n_veltman@tele2.nl. Voor meer algemene informatie over Buurkracht kun je ook terecht bij Johan Boekholt (johan@buurkracht.nl, 0616850074). Of kijk op www.buurkracht.nl.