FC Dordrecht komt stormloop Willem II niet te boven

Vrijdag 4 april was de dag van de waarheid voor de Tricolores. De schapenkoppen van FC Dordrecht kwamen op bezoek in Tilburg en de hele stad leefde in spanning. Wie zich op deze bewuste dag in het centrum van Tilburg bevond kon dit ook aan alles voelen. Verspreid over verschillende kroegen zag je de Willem II supporters al zitten. De een dronk rustig een biertje, de ander deed dat iets luidruchtiger. Allemaal vol met zenuwen en wetende dat de Tricolores hun steun nodig gingen hebben tijdens het duel. Interpolis liet vroeg in de middag al zien dat Willem II op die steun kon rekenen. In samenwerking met JohnBeerens.com, Bonheur Horeca, Stichting KingZine en Supportersclub Willem II werd een enorme banner voor Willem II gedrukt en opgehangen aan de hoge Interpolis toren. Rond half 1 viel dit doek voor Willem II, waar ’s avonds het doek voor FC Dordrecht zou moeten gaan vallen.

Naar mate de dag vorderde werd ook steeds duidelijker dat de ploeg op de steun van de twaalfde man kon rekenen. De kaartverkoop liep namelijk als een trein en het record voor hoogste aantal toeschouwers in de Jupiler League, wat ook op naam stond van Willem II, werd zelfs verbroken. In totaal kwamen 13.800 voetbalsupporters op de clash tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie af, waarvan 500 Dordtenaren. Iedereen was er klaar voor, de spanning werd alsmaar groter en de meegereisde FC Dordrecht supporters zetten de boel voor de wedstrijd nog even op scherp door ‘wij staan bovenaan’ te zingen. Iets met ‘hoogmoed’ en ‘voor de val’.

Op de vraag of FC Dordrecht klaar is voor de Eredivisie lijkt het antwoord duidelijk. De ploeg leek enorm onder de indruk van de heksenketel waarin het was belandt. Het kolkende Willem II stadion ontving de spelers met luid gezang en Italiaanse sfeerbeelden op de tribunes. Toch net wat anders dan voor anderhalve paardenkop spelen zoals FC Dordrecht gewend is. Voor de Tilburgers gaf dit een enorme boost en FC Dordrecht werd in de eerste helft totaal overlopen. Na 3 minuten kwam de bal voor de voeten van Ruud Boymans en schoot deze via een verdediger over de doellijn. Het stadion explodeerde en de toon was gezet. Aan het wedstrijdbeeld veranderde niets, Willem II viel aan en kreeg ook kansen, de grootste voor Ali Messaoud die een kopbal geweldig gered zag worden door Warner Hahn. Na een half uur spelen verdubbelde Bruno Fernandes Andrade De Brito de score door na een prima pass van Haemhouts de bal in de verre hoek te knallen. Beide ploegen gingen met een 2-0 stand rusten, maar er was maar een ploeg die daar recht op had.

Na de rust leek FC Dordrecht eindelijk gewend te zijn geraakt aan het kabaal dat van de tribunes af kwam en het kreeg zowaar wat kansjes. Zelfs de supporters van FC Dordrecht hadden een moment gevonden waarop zij boven het Tilburgse gezang uit konden komen. ‘Een Dordtenaar zal altijd blijven springen’ klonk kort uit het uitvak. Maar van daad bij woord voegen hadden ze echter niet gehoord, want er werd weinig gesprongen in het ‘groene vak’.  Helemaal niet toen Ruud Boymans halverwege de tweede helft een bal uit de lucht controleerde en vervolgens op de pantoffel nam en zo doel trof. De wedstrijd was gespeeld, Willem II ging drie hele belangrijke en verdiende punten over de streep trekken. Paul Gladon deed nog wel iets terug in blessuretijd en bracht de stand naar 3-1, maar daar leed de feeststemming niet onder.

Na afloop waren er nog enkele Dordrecht supporters die het liedje ‘wij staan bovenaan’ nog even herhaalden. Niet gelogen overigens, want dat staan ze ook nog. Maar de twijfels waren hoorbaar, want Willem II mag met een wedstrijd minder woensdag op bezoek in Doetinchem. Bij winst of gelijkspel wordt de koppositie overgenomen en lijkt de weg naar het kampioenschap ingezet. Het mag nu niet meer mis gaan. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor het uitvak via https://www.tilbo.com of via https://www.willem2.org. Koop snel je kaarten en steun de ploeg massaal, zodat we aan het eind van het seizoen ook massaal feest kunnen vieren. Samen naar de Heuvel!