Feest voor Kindercampus Pendula: officiële opening van het Kunsthuis Pendula

Kunsthuis Pendula

Vanuit het programma Cultuur met Kwaliteit (CMK) is de afgelopen jaren op Kindercampus Pendula vooral gewerkt aan literatuur en muziekonderwijs. Afgelopen weken stonden echter in het teken van de opening van Kunsthuis Pendula: 350 leerlingen van groep 1 tot en met 8 gingen hier vol enthousiasme mee aan de slag. Ze schreven gedichten, componeerden muziekstukken en maakten schilderijen. Er werd een naam bedacht, persberichten verzonden en ook over de inrichting werd gebrainstormd. Vrijdag 17 juni was het dan zover: wethouder Rolph Dols knipte samen met kinderen van kindercampus Pendula het lint door om het museum officieel te openen.

De opening van Kunsthuis Pendula

Dit feestelijke moment is de afsluiting van het kunstproject dat tot stand is gekomen met diverse culturele partners in de stad. Cultuur met Kwaliteit Tilburg II in samenwerking met Cultuur in School Tilburg (CiST), Bibliotheek Midden-Brabant en Factorium Cultuurmakers maakten dit mogelijk en een woord van dank aan kunstenaar Joep van Gassel die de ondersteuning bij het beeldende aspect van het museum verzorgde.

De komende weken kunnen de ouders en kinderen alle kunstwerken komen bewonderen. Aan het einde van deze periode worden de kunstwerken geveild waarbij wethouder Rolph Dols heeft aangeboden om veilingmeester te zijn.

Kunsthuis Pendula