logo

Feestbeesten opgelet: 13x leuke festivals tijdens de Tilburgse kermis die je niet mag missen!

De Tilburgse kermis: uiteraard bekend en befaamd als de grootste kermis van de Benelux met honderden attracties langs een kilometers lang kermislint. Maar waar de Tilburgse kermis nog meer bekend om staat? De vele festivals die gedurende tien dagen rond de kermis worden georganiseerd. De kermis is dan ook steeds meer aan het festivaliseren en draait niet meer enkel en alleen om de attracties. Speciaal voor de feestbeesten zetten wij 13 leuke festivals op een rijtje die je niet mag missen tijdens de Tilburgse kermis 2023. Lees snel verder!

Festivals tijdens de Tilburgse kermis

#1: Road Show Festival in de Spoorzone

Ook dit jaar kun je in de Spoorzone weer genieten van het Road Show Festival. Dit festival bestaat uit drie verschillende area’s waar verschillende muziekgenres te horen zijn. Van techno tot deephouse, van hiphop tot r&b en van disco tot Nederlandstalig. Road Show Festival staat dit jaar op vrijdag 21 juli, zaterdag 22 juli en maandag 24 juli op het programma. Op de vrijdag en zaterdag heb je kaarten nodig om het Road Show Festival te bezoeken. Op maandag is de toegang helemaal gratis. Je hebt wel voorrang met een weekendticket als er een rij staat.

#2: Villa Ananas

Nieuw tijdens de Tilburgse kermis! Op het Piusplein – het plein voor Gastrobar RIX, Café Slagroom, Café Brandpunt, Café Bolle en ’t Taphuys – kun je tien dagen lang genieten van Villa Ananas. Het hele plein wordt omgetoverd tot festivalterrein waar je jezelf tien dagen lang op Curaçao waant. Inclusief de bekende huisjes die je uit Willemsstad kent. De entree is tien dagen lang helemaal gratis!

#3: 10 Year Anniversary Draaimolen

Het bekende technoconcept Draaimolen bestaat tien jaar. Ze organiseren inmiddels alweer tien jaar feesten en festivals in de stad. Om dit te vieren, staat het 10 Year Anniversary festival van Draaimolen op zaterdag 22 juli op het programma in de Muzentuin. De entree is helemaal gratis!

#4: In The Alley

Ken jij de Oranjestraat? Dit is het knusse straatje tussen ’t Elfde Gebod, The Cat’s Back en Gin Fizz. Tijdens de Tilburgse kermis wordt het straatje omgebouwd tot minifestivalterrein waar je terecht kunt voor de lekkerste elektronische muziek. Verschillende concepten hosten een avond en een heleboel dj’s draaien de lekkerste platen. Vrijwel tijdens de hele kermis is de entree gratis.

#5: Legends of Tomorrow

Omdat er voor jongeren onder de 18 jaar vrij weinig te doen is op festivalgebied, wordt er speciaal voor hen een dik festival georganiseerd in de Spoorzone: Legends of Tomorrow. Dit festival staat op zondag 23 juli op het programma. Artiesten als Emma Heesters en Bizzey treden op. De entree is helemaal gratis!

#6: Holy Pink

Ook dit jaar staat Holy Pink weer op het programma in de Muzentuin. Tijdens Roze Maandag kunnen duizenden liefhebbers van techno uit hun dak in deze schitterende stadstuin. De entree is ook dit jaar weer helemaal gratis.

#7: Tilburgs Rainbow Festival

Uiteraard mag de Korte Heuvel niet ontbreken, want tijdens Roze Maandag wordt hier het Tilburgs Rainbow Festival georganiseerd. Diverse dj’s draaien sets en de entree is helemaal gratis. Zeker bezoeken dus!

#8: Kraak Kermis Festival

Ook een nieuw festival tijdens de Tilburgse kermis: het Kraak Kermis Festival in de knusse binnentuin van De Nieuwe Vorst. Er zijn optredens, je kunt lekker komen chillen, er worden pop-up cinema’s georganiseerd, er zijn culturele activiteiten en je kunt er heerlijk komen eten en drinken. Extra fijn: een hoop activiteiten zijn gratis te bezoeken.

#9: LunaLunaLuna

Het theaterfestival LunaLunaLuna staat ook dit jaar weer op het programma. Deze bonte verzameling marskramers in theater, muziek en rariteiten strijkt van 26 t/m 30 juli neer in het Wilhelminapark. Ook hier is de entree gratis, al moet je voor sommige attracties/activiteiten een kleine bijdrage betalen. Maar het festivalterrein is gratis toegankelijk.

#10: Silent Disco Festival

Silent disco liefhebbers opgelet! Op donderdag 27 juli staat er een Silent Disco Festival op het programma in de Spoorzone. Voor dit festival heb je kaartjes nodig, dus ben er snel bij. Koptelefoon op, kiezen uit de diverse zenders en heel de avond lekker dansen. Klinkt goed toch?

#11: Rewind x Disco Snolly x Papi Chulo festival

Drie feestconcepten die de handen ineen slaan voor een dik festival tijdens de kermis. Dat is het Rewind x Disco Snolly x Papi Chulo festival. Dit festival staat op vrijdag 28 juli op het programma in de Spoorzone. Voor het festival heb je kaarten nodig.

#12: Hiphopfestival Het Moment

Hiphopliefhebbers zijn op zaterdag 29 juli in de Spoorzone te vinden. Dan staat het gloednieuwe hiphopfestival Het Moment op het programma. Artiesten als Kevin, Mula B, Sticks en vele anderen treden hier op. Je hebt wel een kaartje nodig voor dit festival.

#13: Afsluitend vuurwerk

Bij een dik festival of een vette festivalweek, hoort natuurlijk afsluitend vuurwerk. Dat is bij de grotere hardstylefestivals zo, maar ook bij de Tilburgse kermis. Zo wordt de Tilburgse kermis op zondagavond afgesloten met een professionele vuurwerkshow in de Piushaven. De show is gratis vanaf de kade te bekijken.

Maar er is veel meer

Hierboven staan slechts een aantal tips qua festivals om tijdens de Tilburgse kermis 2023 te bezoeken. Uiteraard wordt er in de Stadhuisstraat van alles georganiseerd, mag je het Piusplein-Noord niet overslaan, staan de beste Nederlandstalige artiesten in de Jupiler Bierhal en hebben de verschillende kroegen weer hele toffe programma’s samengesteld. Wil jij precies weten wat er te doen is? Wij hebben fijne dagprogramma’s samengesteld. Zo weet jij precies wat er per dag te doen is.

Nog niet uitgefeest? Check dan onze uit-agenda voor alle tips. Of lees dit artikel zodat je alles weet over de Tilburgse kermis 2023!