Feestelijke sleuteloverdracht De Wever woonzorgcentrum Eikenhuys

Op dinsdag 28 februari heeft de sleuteloverdracht en oplevering van het nieuwe woonzorgcentrum Eikenhuys van zorgorganisatie De Wever plaatsgevonden. Na anderhalf jaar bouwen, staat het nieuwe, duurzame, toekomstbestendige en sfeervolle verpleeghuis.

Eikenhuys is gebouwd in samenwerking met de organisatie Heijmans, die de ontwikkeling en de realisatie van het pand heeft verzorgd. Na de officiële juridische overdracht waarbij Gijs Wagemakers, regiodirecteur Woningbouw Zuid van Heijmans, en Chantal Beks, Raad van Bestuur van De Wever, de overeenkomst ondertekenden, werd tevens symbolisch de sleutel overhandigd.

In het hart van Berkel-Enschot

Eikenhuys is gebouwd in Koningsoord, het nieuwe hart van Berkel-Enschot. Het is daarmee de eerste locatie van De Wever die buiten de stadsgrenzen van Tilburg gelegen is. In Eikenhuys zijn 59 zorgappartementen. Ook zijn er ontmoetingsruimtes, een grand-café en is er een ruimte voor dagbesteding aanwezig.

Wonen zoals thuis

Lid van de Raad van Bestuur van de Wever, Chantal Beks, licht bij de ontvangst van de sleutel toe: “Eikenhuys biedt een nieuw thuis aan bewoners, als door de zorgvraag het zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Binnen het woonzorgconcept van Eikenhuys stimuleren we dat de bewoner zoveel als mogelijk zijn of haar eigen keuzes kan blijven maken, plezierig kan wonen en leven en waarbij de familie, net als voorheen, blijft participeren in het leven van de bewoner.”

Voorbereiden op de eerste bewoners

Clustermanager Anja Meeuwesen vult aan: “We gaan ons nu voorbereiden op de komst van onze eerste nieuwe bewoners. Op 1 maart heten wij al onze samenwerkers, zo noemen wij in Eikenhuys onze medewerkers, welkom. Vervolgens zullen we enkele dagen voorafgaande aan de inhuizing al gaan proefdraaien. Op 15 maart is dan het moment waar we met z’n allen naar uit hebben gekeken, dan zullen wij de eerste bewoners en hun familie feestelijk verwelkomen.”

Collega’s en vrijwilligers

Eikenhuys is nog op zoek naar collega’s en vrijwilligers. Check de site van werken bij De Wever voor de mogelijkheden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op de site van De Wever.