Op stap tijdens Kerstmis: de leukste feestjes in Tilburg

feestjes kerstmis

Als je aan Kerstmis denkt, denk je waarschijnlijk aan de geboorte van Jezus Christus, alle films van Home Alone en die gezellige diners met je (schoon)familie. Of toch niet? Heb jij daar helemaal geen trek in en ga je liever de bloemetjes buiten zetten? Bekijk dan hier de leukste feestjes in Tilburg tijdens Kerstmis 2016.

Vrijdag 23 december

Foute kersttruiborrel 

Samen met je collega’s luid je de kerstvakantie in en sluit je met een hapje en drankje het jaar af op de Korte Heuvel. Zoals de naam van het feestje al zegt: vergeet niet je foute kersttrui aan te trekken!

Nacht van de Kunsten

Talentvolle studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten geven in de Concertzaal 45 mooie optredens. Bekijk alle optredens in dit artikel.

Spraakmakende jazzmuziek

Het kleinschalige maar bijzondere jazzfestival Stranger than Paranoia geeft voor het kerstweekend alvast een voorproefje op wat er volgende week nog te wachten staat.

Bolle Kerstfeest Karaoke

De Braboneger is de host, er zijn kerstbabes aanwezig en bij binnenkomst wacht er een shotje op je voor goede moed.

Snoeiharde Drum ’n Bass

De heren van Binnen Oosten geven in de Hall of Fame een heerlijk drum ’n bass feestje. Voor €5,- kun je voor het kerstweekend nog even goed gas geven.

Kerstkaraoke in de Spoorzone

Foodhall 88 verzorgt niet alleen heerlijke hapjes en drankjes maar ook een knallende kerstkaraoke! De entree is gratis, hier lees je meer.

Kerstavond (zaterdag 24 december)

Party like it’s 1999

De echte 90’s kids zijn op Kerstavond te vinden in Poppodium 013. Hier wordt happy hardcore, hip hop, rock, pop en R&B feilloos gecombineerd.

Christmas Eve Party in de Lollipop

Als je het kerstweekend een tikkeltje fout wilt inluiden zit je hier goed. Shotjes zijn €1,- en elke vijf minuten is er een drankactie.

Afterparty Fakkels voor de Vrede

Nadat je hebt meegelopen aan de fakkeltocht ‘Fakkels voor de Vrede‘ kun je bij Café van Horen Zeggen terecht voor warme chocomel en een portie nacho’s. De opbrengst gaat naar broodstichting Pater Poels.

Terug naar de roaring 20’s

Crapgames, blackjack, burlesque en flapperdames. In de Hall of Fame vieren ze een feestje geheel in stijl van jaren twintig, inclusief speakeasy bar en dranksmokkelaars.

Dancehall, roots & bubbling

Midden in de feestweek van Studio staat DJ Ser-V achter de draaitafel. Met deze fijne muziekjes voel je de bass tijdens het kerstontbijt nog steeds.

Eerste Kerstdag (zondag 25 december)

Hakken met Paul Elstak 

Het contrast met het kerstdiner is groot in Club Epic. Naast dé godfather van hardcore staan ook Dr. Rude, Pyra en Orphan achter de draaitafels.

Salsa paradise

Als je een liefhebber bent van salsa, bachata, merengue en kizomba kun je ook op Eerste Kerstdag een dansje wagen in T-Kwadraat.

Kerstvakantie in de Clochard

Op Eerste Kerstdag staat Henry Huijsmans in de kroeg op de Korte Heuvel. Deze volkszanger zorgt voor een gezellig avondje.

Foute kersttruien avond

Die foute kersttrui van het diner mag je gewoon aanhouden in Café Peanuts. Sterker nog: de foutste kersttrui wint om middernacht een fles bubbels!

Tweede Kerstdag (maandag 26 december)

Guilty Pleasure Island

Op Tweede Kerstdag kun je bij Studio Tilburg stoom afblazen met de foute hitjes van Soepel. Waarschuwing vanuit de organisatie: je kunt hier zwetend uit je slip worden geschuurd!

Roze Maandag op de Winterkermis

Wat hoort er bij de Tilburgse kermis? Roze Maandag natuurlijk! Tijdens de wintereditie haalt de Lollipop natuurlijk de dragqueens weer tevoorschijn.

X-mas Soulparty XXL

’t Elfde Gebod organiseert op Tweede Kerstdag een heerlijke soulparty. De live muziek wordt verzorgd door Soul Vamp en DJ Fred Koenen zorgt voor heerlijk dansbare avond.

Hollandse gezelligheid bij Bet Kolen

Charlene presenteert haar cd en zet samen met onder andere Grad Damen, Rinus Ponsen, Colinda, Rudy de Wit en Rony van Boxtel de tent flink op zijn kop.

Draaimolen Chistmas special

Draaimolen Festival, maar dan in het klein op Tweede Kerstdag in Dudok. De entree is €17,- en het feest is 18+.

Hiphop, house en R&B

In Poppodium 013 wordt het een hete kerst! Tijdens Gaande Xmas staan Jarreau Vandal, Snelle Jelle, Jeff Solo en FC Gaande op de line-up.

Disco, boogie, brazil, afro en hip hop

Tijdens De Gin Gin in Club Smederij kun je met Ben Penn genieten van ‘pitch black music‘. De entree is €5,- aan de deur.

Kerstmutsen en shotjes

Bij Café de Boekanier krijgen de eerste vijftig bezoekers een kerstmuts en zijn de shotjes Fireman te koop voor €1,50. De entree is gratis.

Kerstafter bij Polly

Café Polly Maggoo weet wel wat je met die volgevreten buik moet doen. Gebruiken als goede bodem om los te gaan op Tweede Kerstdag!

Cherry & the Sugarstuds

Deze fantastische coverband staat bij Café Bolle op de planken zorgt voor een onvergetelijk sfeer. De entree is gratis!

Nog meer feestjes en activiteiten tijdens kerst

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Tilburg tijdens dit kerstweekend? Bekijk dan hier de agenda op Tilburg.com.