Feestmaand nadert: (0)13 typisch Tilburgse cadeautips voor de decembermaand

tilburgse cadeautips

De decembermaand komt eraan en dat betekent dat we weer gezellig cadeautjes gaan kopen voor elkaar. En het is dit jaar nóg belangrijker dan andere jaren dat je vooral lokaal je sinterklaas- en kerstinkopen doet. Maar we kunnen ons voorstellen dat je wat inspiratie nodig hebt. Daarom zetten wij een aantal leuke Tilburgse cadeautips voor je op een rijtje.

Uitgelichte cadeautips

#1 Tip voor de kids: een typisch Tilburgs speelkleed

Je kinderen laten spelen en tegelijk de stad leren kennen. Dat kan met het speelkleed van City-Play. Dit kleed is 130 x 160 centimeter en veel iconische gebouwen & plekken in de stad zijn in het kleed verwerkt. Denk aan de Westpoint, het Koning Willem II Stadion, Paleis-Raadhuis, de Heuvelse Kerk en de Watertoren. Maar ook de omgeving van de stad is in het speelkleed terug te vinden. Zo kunnen je kinderen een kijkje nemen bij de Efteling en de Beekse Bergen.

#2 Lekkernijen voor tijdens de feestdagen: Patisserie Walter van Erven

Bij Patisserie Walter van Erven zetten ze vol in op de decembermaand. Zo hebben ze heerlijke lekkernijen voor tijdens de feestdagen voor zowel thuis, als cadeautje of als relatiegeschenk met een gepersonaliseerd bedrijfslogo. Denk bijvoorbeeld aan chocoladeletters, kerstkransen, kerststollen en veel meer. Neem snel een kijkje in de winkel of op de website. En check ook de Facebook-pagina voor actuele updates.

#3 Tilburgse kerstversiering voor in huis: kerstballen en piek met skyline

Ook leuk om te krijgen: Tilburgse kerstversiering om je kerstboom te verrijken. Zo heeft City Shapes houten kerstballen met de skyline van Tilburg erin verwerkt. Ook hebben ze een piek voor op de kerstboom met daarop de Heuvelse Kerk. Maar dat is nog niet alles: ze verkopen ook laser gesneden skylines die prachtig zijn aan je wand. Of een lasergesneden citymap van Tilburg.

#4 Foute kersttruien kopen en lokale horeca steunen

Bij Tapperij de Lange Goedzak aan de Heuvelring hebben ze een gezellig kraampje buiten staan waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen. Daarnaast verkopen ze ook foute kersttruien. Ze hebben als enkele zaak in Tilburg foute kersttruien met deze print. Ze kosten €19,95 per stuk en als je er twee koopt ben je €35,- kwijt. Ze hebben diverse designs in maat S tot en met XXL. Leuk voor onder de kerstboom. En je steunt ook nog eens een lokale horecazaak.

#5 Tilburgse drankjes bij T DRINKS

Altijd leuk onder de kerstboom of als cadeautje voor sinterklaas: een lekkere fles likeur, een mooie wijn en prachtige bieren om tijdens de kerstvakantie van te genieten. Bij T DRINKS in de Heuvelpoort hebben ze een heel ruim assortiment. Ook hebben ze verschillende Tilburgse dranken. Denk aan een Tilburgse limoncello, gin, heel veel bieren en wijnen.

#6 Speelgoed voor de kids: gigantisch assortiment bij Intertoys XL AaBe

Intertoys AaBe Fabriek

Bij Intertoys XL in de AaBe-fabriek hebben ze een gigantisch groot aanbod in speelgoed. Zo kun je er voor ieder kind wat wils vinden en slaag je gegarandeerd voor de sinterklaas. Van leuke spellen tot poppen en van games tot LEGO: je hebt er een gevarieerd aanbod in.

#7 Geef een theatervoorstelling cadeau: Theaters Tilburg programmeert prachtige optredens

kaartverkoop
Foto: Jules van Iperen

Gelukkig: Theaters Tilburg mag weer open. En dus programmeren ze de komende tijd weer prachtige voorstellingen, optredens en meer. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Natuurlijk is een theatervoorstelling cadeau geven helemaal top. Zo kan degene die je een voorstelling cadeau doet genieten van een coronaproof en tevens intiem optreden.

#8 Leuke en lekkere cadeau pakketten van Prins Heerlijk

Met de decembermaand voor de deur, zijn velen op zoek naar een passend cadeau. Misschien wat zoetigheden voor oma, een lokaal biertje voor je vader, een compleet borrelpakket voor je beste vriend of vriendin of zoek je juist een passend geschenk voor al je werknemers of relaties? Waar je ook naar op zoek bent, bij Prins Heerlijk helpen ze je graag op weg voor het perfecte cadeau pakket!

Meer leuke Tilburgse cadeautips

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke cadeautips te bedenken. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Ollie’s Brandstore: in de Tuinstraat vind je in dit boetiekje een heleboel typisch Tilburgse producten, cadeaupakketten en veel meer. Ook verkopen ze hier de 1712 lijn van Bonheur Horeca Groep.
  • Een bier adventkalender. Meerdere partijen in Tilburg verkopen die. Denk aan Anvers, Zomerlust en acht Tilburgse brouwerijen.
  • De Bierbrigadier: bij dit zaakje in de Telefoonstraat kun je voor iedere bierliefhebber wel iets lekkers vinden.
  • Willem II fanshop: voor de Willem II supporters kun je altijd wel wat scoren! En ken jij supporters die op de KingSide staan die je een cadeautje wilt doen? De tribune heeft met KingSide Clothing zijn eigen kledinglijn.
  • Tilburg Trappers heeft sinds kort ook een eigen fanshop waar je leuke merchandise kunt kopen voor de echte Trappers-fan.
  • Tilburgse Kwèèkervlaggenlijn: een vlaggenlijn waarmee je helemaal klaar bent voor carnaval. Een slinger met hierop de leukste Tilburgse spreuken. Let op: pre-order en levering medio midden december.

Belangrijker dan ooit: shop lokaal

Zoals in de intro al geschreven: het is belangrijker dan ooit om nu lokaal te shoppen. Dat kan bijvoorbeeld bij Tilburgse horeca die verschillende cadeau pakketten hebben samengesteld. Maar wist je dat de Tilburgse binnenstad sinds kort ook een bezorgservice heeft? Met de bezorgservice kun je bij 26 winkels uit de binnenstad bestellen en wordt je bestelling dezelfde dag nog gratis thuisbezorgd. Zo hoef je de deur niet uit om toch lokaal te shoppen.

Verder is het nog steeds mogelijk om de binnenstad te bezoeken. Wel wordt opgeroepen om dit zoveel mogelijk op rustige momenten te doen. Daarnaast is het devies: kom zoveel mogelijk alleen en wacht niet met je decemberinkopen tot het laatste moment, maar doe dit al in de komende weken.