Feestorkest “Virus” van de Midi naar 013

Ook dit jaar kunnen de liefhebbers van Aawerwèts Carnaval hun hart weer ophalen! Het nu al legendarische feestorkest “Virus” zal ook in 2012 weer haar uiterste best doen om iedereen viraal te besmetten met het “carnavalsvirus”.
Virus werd door de sluiting van het Midi theater gedwongen uit te zien  naar een nieuw thuishonk en trad daarom in contact met de Tilburgse poptempel “013”. Al bij de eerste besprekingen klikte het tussen het 013 management en de mannen van Virus. 013 zal tijdens de carnaval worden omgetoverd tot een echte bruine carnavalskroeg!

Meteen na de bekendmaking van de nieuwe Viruslocatie, meldden zich  tal van gerenommeerde  orkesten. Hierop werd meteen een mooi programma in elkaar gezet, met als motto: AAWERWÈTS CARNAVAL in 013!

Op vrijdag vindt de aftrap voor carnaval 2012 plaats met het inmiddels traditionele “Virus-fist” . Ook dit jaar wordt aan eenieder de felbegeerde  Virus-button uitgereikt. Omdat er een acuut besmettingsgevaar dreigt, wordt er aan de eerste 250 bezoekers het gratis “anti-Virus pakket” verstrekt. Behalve Virus zelf, zal niemand minder dan de feestorkesten Kruispunt uit Oosterhout, de Böllekes,  Fiësta Servessa, Proost, Bekèk e’t is, Frutblaozen, Heavy Hoempa en de Amerblaozers hun muzikale opwachting maken.

Zaterdagmiddag organiseert Carnavalsstichting Tilburg het alom bekende “Haandeschudde” waarop er ’s avonds het door “de Blaokpappers” georganiseerde “Topfist” gepland staat. Ook hier lekkere carnavalsmuziek van De Straotklinkers, Nou Toe Mar, De Knoaiers, De Boerensoulstampers, De Flierefluiters  en natuurlijk de gastheren van Virus.

Zondag is de dag van “d’n Opstoet”!  Virus kennende, kan het natuurlijk niet anders dan dat er na de optocht een geweldige “After d’n Opstoet Party” van start gaat. Ook hiervoor meldde zich een keur aan feestorkesten dat heel graag wilden deelnemen…  Alsof het beste niet goed genoeg is: De Roodneuzen uit Utrecht, de legendarische Putkapel, de Boerensoulstampers, Decibels, de Carnavalsgekken, Op den Bonnenfooi, niemand minder dan het Z.O.O.I. en natuurlijk  veel van Virus. We zullen “hem Nonstop laote haange en deine”. Meemaken erbij zijn!!

Maandagmiddag kunt u in 013 getuige zijn van “het Tjeukefist”, hét Kindercarnavalsfeest van Kruikenstad, georganiseerd door de Stichting. ’s-Avonds heeft 013 voor u de vrije inloopmaandagavond in petto, alwaar Virus later op de avond ook nog zal aanwaaien!

Dan zit het er alweer bijna op! Virus zou echter Virus niet zijn als er geen krakende afscheidsparty gehouden zou worden…. U zult Virus zien zoals u ze nog nooit gezien hebt! In het roddelcircuit van Tilburg wordt er al voorzichtig gesproken over “ Virus (Z)elluf”!  Hier zult u getuige zijn van een nieuw fenomeen “ de Raad van Virus” zal van zich doen spreken…. Natuurlijk zullen hier tal van collega-orkesten acte de presence geven Vipkus, de Carnavalsgekken., Gao toch Speule, het maar liefst 35 koppige orkest Doe mar wa uit Bakel, de Zzzzzen-derbij-band en een spectaculaire verrassingsact! de avond wordt dan afgesloten met het Slot-concert van Virus, maar liefst anderhalf uur afsluiten alvorens we met zijn allen naar Ut Sebiet gaan.

Om van de meest recente ontwikkelingen op de hoogte te blijven, dient u de viraal besmette website van Virus regelmatig te raadplegen: www.ditisvirus.nl

Tot ziens in 013!

  Carnaval in Tilburg Kruikenstad!
het officiële programma
de lekkerste carnavalsmenu's
het carnavalsplein

De kwèèkers :
alle carnavalskwèèkers
stuur jouw kwèèker in
word fan van de kweekerpage