Festival Circolo, Opbokken, LOCtober Fest & meer: check hier de leukste uittips in Tilburg dit weekend!

Festival Circolo

De bladeren verkleuren, het regent steeds vaker en het wordt weer wat kouder buiten. Maar dat de herfst nu wel écht begonnen is, betekent ook dat de herfstvakantie weer voor de deur staat. Wij zetten de leukste uittips van het eerste weekend van de herfstvakantie voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

#1: Festival Circolo in het Spoorpark

In de herfstvakantie komt het grootste circusfestival van Nederland – Festival Circolo –  naar Tilburg. Van 21 t/m 30 oktober kun je tien dagen lang genieten van circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks een gratis circusvoorstelling te zien is. Ook zijn er voorstellingen te zien op andere locaties in de stad. Tickets bestellen kan hier! Kinderen en jongeren t/m 26 jaar betalen nooit meer dan €(0)13,- voor een voorstelling.

#2: Golfgame Night bij Prise d’Eau Golf 

Vrijdag 21 oktober is er weer een Golfgame Night op de Driving Range van Prise d’Eau! Speel de verschillende Toptracer spellen tegen je vrienden, familie of kennissen onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Geen golfervaring? Geen probleem, die heb je niet nodig! Voor €17,50 per persoon speel je 1,5 uur golfgames. Deze prijs is inclusief een hapje en een drankje, het benodigde golfmateriaal en golfballen. De Golfgame Night duurt van 19:00 tot 20:30 uur.

#3: Thuiswedstrijd Willem II tegen Almere City FC in het Koning Willem II Stadion

Willem II speelt op vrijdag 21 oktober een thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Almere City FC. De wedstrijd begint om 20:00 uur in het Koning Willem II Stadion. Ondanks de matige resultaten van de afgelopen tijd, staat het Tilburgse publiek nog steeds achter Willem II. Het stadion is dan ook nagenoeg uitverkocht voor de wedstrijd van aankomende vrijdag. Wees er snel bij, want er zijn nog enkele kaarten te koop via de website van Willem II.

#4: TELG: KOrTSLUITING 2 in Hall of Fame

Vrijdag 21 oktober overvallen TELG en Hall of Fame je met de tweede editie van KOrTSLUITiNG! Een reeks rauwgerande (live-)traktaties vol elektronica met ruim baan voor het experiment én de release van de limited edition TELG 12″ vinyl ‘TELG coming hardcore’. Voor €8,- kun je tussen 22:00 en 4:00 uur losgaan op de tofste platen van vier verschillende dj’s. Wil je ook een vinyl van TELG? Koop dan een TELG-ticket voor slechts €12,50 (entree + vinyl).

#5: LOCtober Fest van LOC Brewery bij Smeer ‘m

Op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober organiseert LOC Brewery de eerste editie van het LOCtober Fest, het is een kleine variant van het legendarische Duitse Oktoberfest, maar net zo gezellig! Lederhosen, lange tafels, pullen bier, de lekkerste Bratwursten en vooral heel veel Gemütlichkeit! Het LOCtober Fest is vrij toegankelijk, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van het LOCtober Arrangement. Voor €25,- krijg je eine maß Maximus/ LOC Festbier; eine Maß Weihenstephaner Festbier, een ein Bayerische Festmahl.

#6: Garagesale in de O-Buurt in de Reeshof

Zin om op jacht te gaan naar pareltjes voor een prikkie? Kom dan op zondag 23 oktober naar de garagesale in de O-Buurt van de Reeshof (vlakbij het station Reeshof)! Met ruim 40 deelnemers is een bezoekje aan deze garagesale zeker de moeite waard. Van speelgoed tot (kinder)kleding en van woonaccessoires tot gereedschap: op de garagesale kun je voor alles terecht. De garagesale duurt van 11:00 tot 17:00 uur en de entree is gratis.

#7: Bokbierfestival Opbokken 2022 op de Korte Heuvel

Bij herfst horen bockbieren. En dus kun je op zondag 23 oktober vanaf 14:00 uur op de Korte Heuvel genieten van het bierfestival Opbokken. Bij tien kroegen in het gezellige horecastraatje geniet je van heerlijke bockbieren van de tap. In totaal kun je ruim twintig verschillende bieren van de tap proeven. De entree is helemaal gratis. Je koopt voor €3,50 een proefglas bij een van de deelnemende bars. Deze kun je bij alle deelnemende horecazaken laten vullen voor €3,-.

#8: Thuiswedstrijd Tilburg Trappers tegen Crocodiles Hamburg

Op zondag 23 oktober spelen de Tilburg Trappers om 15:00 uur een thuiswedstrijd tegen Crocodiles Hamburg. Een bezoek aan een thuiswedstrijd van Tilburg Trappers is een garantie op spektakel. Zowel op het ijs als op de tribunes is het goed vertoeven. Zo is er een biergarten waar je een drankje kunt drinken en een hapje kunt nuttigen. Oftewel: alle ingrediënten voor een leuk dagje uit zijn aanwezig bij een wedstrijdbezoek aan Tilburg Trappers. Goed nieuws: er zijn nog tickets te koop voor deze wedstrijd! De ticketprijs varieert van €10,- tot €25,-.

Meer leuke uittips

Ben je op zoek naar meer toffe uittips in Tilburg? Check dan vooral onze uit-agenda voor theater, concerten en meer. Fijn weekend en fijne vakantie!