Festival Mundial gaat voedselverspilling tegen

Festival Mundial

Festival Mundial slaat de handen in één met The Wasted Chef om voedselafval van de foodtrucks te reduceren. Door foodtrucks te adviseren hoe ze ingrediënten van schil tot pit kunnen gebruiken, wordt economisch verantwoord en milieubewust omgegaan met de producten die zijn ingekocht. Zo draagt Festival Mundial 2018 haar steentje bij!

Festival Mundial

Volgens het rapport van Milieu Centraal uit 2017 werd in 2016 in Nederlandse huishoudens ongeveer 13% van het eetbare voedsel weggegooid. Door heel Nederland wordt er ruim 700 miljoen kilo voedsel verspild. Dit is niet alleen economisch heel zonde, maar het is ook erg slecht voor het milieu. Lucas Smits van The Wasted Chef heeft als doel om een verrassend gerecht voor zijn publiek te serveren dat zo min mogelijk afval produceert. Met zijn bedrijf The Wasted Chef kookt hij voor privé publiek en geeft hij spectaculaire kookworkshops.

Lucas Smits

De Tilburgse kok begon zijn carrière als kok bij restaurants. Hier merkte hij dat er vaak in kilo’s tegelijk bruikbaar voedsel weg werd gegooid. Hier ontstond de bewustwording dat er veel arbeid en energie teniet werd gedaan. Om dit te voorkomen op Festival Mundial biedt hij de foodtruckstandhouders vrijblijvend advies aan over hoe zij zo bewust mogelijk met hun producten om kunnen gaan. Check hier de website voor meer informatie!