Festival Mundial maakt lawaai met leerlingen Mytylschool

Onder leiding van een muzikant kregen bijna vijftig leerlingen van de Mytylschool in Tilburg vandaag percussie-les. Onder het motto “Festival Mundial verrast” mocht een groep gehandicapte kinderen van de Mytylschool vandaag op trommels slaan tot ze hun handen niet meer voelden. De djembe’s werden voor de dag uitgeleend door de Drumkeet en de leerlingen werden begeleid door muzikant Peto Cadmus, die er met de groep 14 tot 18-jarigen een groot feest van maakte.

De Mytylschool

Op de Mytylschool zitten leerlingen met een meervoudig lichamelijke handicap en leerlingen met functionele beperkingen. De school wil het maximale uit de mogelijkheden van de kinderen halen en waren hierom ook erg enthousiast over de verrassing. ‘Het is weer iets heel anders voor de kinderen, en ook al is het uiteindelijk heel veel lawaai, zij hebben de grootste lol van de wereld’ aldus een van de leraressen. Ook de kinderen vonden de les van Peto fantastisch. Nadat het uur voorbij was, wilden ze eigenlijk nog niet stoppen met trommelen, zingen en dansen.

Viva la Fiesta

“Viva la Fiesta” is het thema van Festival Mundial 2015 en ze willen dat iedereen weet dat elke dag een feestje kan zijn. Hierom verrast Festival Mundial regelmatig (groepen) mensen met de leukste dingen, zoals een festivalticket, een reisje Parijs of een percussie-les. Festival Mundial wordt dit jaar op 27 en 28 juni gehouden in de Spoorzone in Tilburg.