Festival Mundial in de race voor CCD Award 2016

ccd award

Festival Mundial is in de race voor de Code Culturele Diversiteit Award 2016. Deze prijs is voor een instelling die op het gebied van diversiteit een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt. Festival Mundial is trots op deze blijk van waardering.

Andere kanshebbers voor de CCD Award 2016 zijn onder andere het Tropenmuseum, het Van Abbemuseum en Theater Zuidplein.

CCD Award

Creatief directeur Erwin Schellekens is blij te horen dat Festival Mundial kans maakt op deze prijs: “Het is super dat alle energie die gestoken is in het naar een hoger niveau tillen van het festival niet onopgemerkt blijft. Bijna 90% van bezoekers van Festival Mundial beoordeelt het festival al met een rapportcijfer van 8 of hoger maar waardering over de diversiteit van deze professionele organisatie is ook een mooi compliment.”

Een jury met daarin onder andere SER-voorzitter Mariëtte Hamer en comedian Howard Komproe buigt zich de komende tijd over de kanshebbers en maakt hun beslissing in januari bekend. De Code Culturele Diversiteit is bedoeld om diversiteit aan te brengen in culturele organisaties van publiek en programma tot personeel.

Festival Mundial

Festival Mundial is ieder jaar in laatste weekend van juni en wordt in 2017 voor de 30e keer georganiseerd. Tijdens Festival Mundial kun je in Tilburg terecht voor een culturele wereldreis met artiesten uit alle windstreken. Met artiesten uit meer dan 35 landen en 24.000 bezoekers was Festival Mundial 2016 een groot succes.