Festival report: Definitie van Hiphop

Afgelopen zaterdag was het weer zover: Definitie van Hiphop. De beste Hiphop acts van Nederlandse bodem stonden geprogrammeerd in 013 tijdens het grootste Indoor Hiphop Festival van Nederland. Vooral Typhoon, Sticks en Akwasi lieten een hele goede indruk achter.

Door Joris Boelens en Loek van Pelt.

De eerste act die wij graag wilde zien was Feis. Hij bracht onlangs zijn album uit en dat resulteerde in lovende recensies. In een redelijk gevulde zaal deed Feis zijn ding en dit leverde positieve reacties op. Daarna was het de beurt aan SBMG om de grote zaal van 013 op te zwepen. De track ‘Oeh Na Na’ deed het natuurlijk goed.

Met de hit ‘dat doen we niet meer’ kwam Önder oftewel Murda Turk meteen met een knaller binnen. Met dezelfde track sloot hij zijn show af. Daar werden verschillende artiesten, waaronder Fresku en Ronnie Flex bij betrokken.

Hoogtepunten

Bij bovenstaande optredens ging het publiek al aardig los en dit werd naarmate de avond vorderde alleen nog maar beter. Toen Sticks oude tracks uit zijn Opgezwolle tijdperk performde ging het helemaal los in de Grote Zaal van 013. Vooral de klassiekers ‘Verre Oosten en  ‘Hoedenplank’ bleken nog uitermate populair te zijn.

Ook Akwasi scoorde in de Kleine Zaal vooral door nummers uit zijn Zwart Licht periode te doen. Samen met Hayzee en MC Leeroy was Zwart Licht compleet en dat hebben we geweten. Nadat Akwasi de Kleine Zaal in een sauna had veranderd gingen wij naar de Grote Zaal waar Typhoon op het punt stond om te beginnen.

dvh2

Zijn show was uitmuntend. Met een enorme liveband kreeg hij het hele publiek mee, dat stond te springen op zowel oude als nieuwe tracks. Zelfs het balkon ging open doordat de eerste bezoekers van Meet The Streets binnen kwamen druppelen. Dit leverde een schitterende ambiance op.

Voor ons waren Sticks, Akwasi en Typhoon de hoogtepunten van deze editie van Definitie van Hiphop.