Festival van Het levenslied, Food Festival & nog veel meer: dit zijn de leukste uittips van dit weekend in Tilburg!

Levenslied

Het is weer lekker weer aan het worden in Tilburg! Dat betekent dat je er dit weekend goed op uit kunt gaan. Heb je nog geen plannen gemaakt dit weekend? Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij. Lees snel verder!

Social Experience Dag in het Duvelhok

De Social Salon is al een tijdje open in het Duvelhok en dat betekent dat ze nog slechts drie maanden pilottijd hebben. Daarom openen ze op zaterdag 3 juni de deuren om aan heel Tilburg te laten zien wat er allemaal te doen is in de Social Salon. Tijdens deze dag zijn er verschillende workshops, storytelling en kun je uiteraard lekker eten en drinken.

Open dag Moergoed Dagbesteding

Een open dag, maar dan net even iets anders. Op zaterdag 3 juni kun je bij zorgtuin en -keuken Moergoed een belevingswandeling lopen. Tijdens deze wandeling kom je erachter hoe het is om mee te werken in de dagbesteding. Maak kennis met de verschillende producten in de biologische tuin en keuken.

Festival van het Levenslied 2023

Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni wordt de Paleisring omgetoverd tot een groot festivalterrein. Twee dagen lang gaan tal van bekende artiesten zorgen voor een geweldig feest in de binnenstad van Tilburg. Extra leuk: de entree voor Festival van het Levenslied is gratis! Het festival start zaterdag om 19:30 uur en zal om 01:00 uur tot een einde komen om de volgende dag weer om 14:00 uur te beginnen. Zondag eindigt het festival om 23:00 uur.

Ritmo Latino bij Capt. J’s Hurricane

Regelmatig organiseert Capt. J’s Hurricane het Ritmo Latino. Maak je op voor een heerlijke avond Ritmo Latino met bachata, merengue, kizomba, salsa, zouk, cumbia en reggaeton. Op 3 juni begint de feestavond om 21:00 en eindigt om 4:00. De toegang voor de avond is gratis en als je met de auto komt, kunt je je auto voor slechts €6,- per avond makkelijk kwijt in de parkeergarage van de Emmapassage naast de Tikibar.

Stadsbos013 organiseert Stadsbosdag

Op zondag 4 juni organiseert Stadsbos013 de grootste veelzijdige Stadsbosdag ooit. Vanuit het programma kun je kiezen uit maar liefst veertig  natuur-, cultuur- en sportactiviteiten. Zo kunnen bezoekers vroeg op pad met een meditatieve wandeling bij zonsopkomst, alles leren over de Siberische grondeekhoorn of naar grote hoogtes stijgen op de klimwand. De Stadsbosdag start met een wandeling bij zonsopkomst om 5:00 en de rest van het programma vindt plaats tussen 10:00 en 16:00.

Steve Earle naar 013

Op zondag 4 juni komt de eigenzinnige singer-songwriter Steve Earle naar 013 voor een seated show. Steve Earle is een van de meest geprezen singer-songwriters van zijn generatie. In 1986 bracht hij zijn debuut ‘Guitar Town’ uit, dat nummer 1 werd in de Country Charts en nu wordt beschouwd als een klassieker in het Americana-genre. De tickets voor deze seated show kosten €39,80 (incl. servicekosten).

Wildplukwandeling in Heukelom

Deze zondag 4 juni kun je wandelend door de natuur op zoek naar eetbare schatten: planten, bloemen, struiken, en bomen. Onder leiding van wildplukexpert Jorn Droog en natuurvoedingsadviseur Elia Breedveld ontdek je veel over het (eetbare) groen en welke planten gevaarlijk zijn. Aan het einde van de wandeling maak je een unieke bosthee van de gevonden planten. De prijs voor deze activiteit is €19,50 en de wandeling begint om 9:30 tot 12:00.

XXL-Vlooienmarkt bij het Koning Willem II stadion

Een XXL-Vlooienmarkt vindt plaats op zondag 4 juni bij het Koning Willem II stadion. Er zullen honderden particuliere standhouders aanwezig zijn, die hun overtollige huisraad willen verkopen. Deze standhouders hebben hun schuurtje en hun zolders leeggehaald en willen niets mee terug naar huis nemen, dus zij zullen alles aanbieden tegen dumpprijzen! Kom een koopje jagen op deze gigantisch grote markt van 10:00 tot 17:00.

Family Food Festival bij Camping Breehees

Leuke tip voor het hele gezin dit weekend! Op zondag 4 juni tussen 10:00 en 20:00, staat er bij Camping Breehees in Goirle het Family Food Festival op het programma. Volwassenen betalen €2,50 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Dit is een tof festival met verschillende kraampjes, acts, optredens en ander leuk entertainment. De Goirlese coverband That’s Live gaat optreden en er is een kidsplein met allerlei leuke activiteiten!

Beleef Ons Stappegoor

Maak kennis met Stappegoor en beleef een leuke middag op het Olympiaplein. Er is een leuke attractie voor de jeugd, er zijn sportactiviteiten en je krijgt informatie over wonen bij Stappegoor. Daarnaast kun je leuke prijzen winnen! Beleef Ons Stappegoor staat op zondag 4 juni van 12:00 tot 16:00 op het programma.

Laatste editie Heyhoef-Muziekfabriek van dit seizoen

Zondag 4 juni is de laatste Heyhoef-Muziekfabriek van dit seizoen. Het wordt een spectaculaire middag met een Tribute band als mystery-guest. De afsluiting zal zondagmiddag spectaculair worden met onder andere een orkest van twintig personen. Het programma begint om 15:00, entree zoals altijd gratis.