Festivalgangers bepalen zelf muziek op Festival Mundial

Op Festival Mundial beleef jij de primeur van Archy, een geautomatiseerd clubconcept waar jij bepaalt wat er gedraaid wordt. Archy vervangt de dj door een systeem waarin jij aangeeft wat jij wilt horen. Bij de ingang van de area geef je jouw favoriete muzieksmaak door en Archy doet de rest!

Zoveel mensen, zoveel wensen: de één houdt van Justin Bieber, de ander gaat voor techno. Door het spelen van verschillende interactieve games bepaal jij met de andere bezoekers wat er wordt gedraaid. Daarnaast houdt Archy met behulp van heatmapping in de gaten of het publiek stilstaat of aan het dansen is. Zo zorgt hij dat altijd het perfecte nummertje door de speakers klinkt.

Revolutie in de uitgaanswereld

Archy is bedacht door Kevin, Niels en Remy. De drie mannen van Fontys Academy for Creative Industries kwamen op het idee tijdens hun minor Dance Industry. Festival Mundial heeft de primeur: het unieke concept wordt tijdens het festival voor het eerst getest!

Bij Archy gaat het weer echt om de muziek en het dansen. Puur genieten van het geluid en niet meer kijken naar iemand die plaatjes staat te draaien. Terug naar de basics, maar dan lekker futuristisch. Je vindt Archy op zaterdag en zondag vanaf 16:00 uur in De Mix op het terrein!

Kaarten

Nog geen kaartje voor Festival Mundial? Ga dan gauw naar festivalmundial.nl/tickets. Je vindt het leukste festival van Nederland op 24 en 25 juni in de Spoorzone in Tilburg. De line-up is bijna compleet. Check ‘m hier!