Nieuws

Beachy Festival
Let op! Dit artikel is al 22 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Festivalliefhebbers opgelet: driedaags festival strijkt eind september neer op Tilburgs stadsstrand

Tilburg is een jaarlijks terugkerend festival rijker: Beachy Festival. Daarmee is het welbekende zomereindfeest van het Tilburgse stadsstrand terug op de agenda. Van vrijdag 24 september tot en met zondag 26 september ontvangt Stadsstrand Beachy dagelijks een paar duizend bezoekers verdeeld over meerdere area’s. Lees snel verder. 

Bekende concepten zoals Disco Snolly en Rewind Amsterdam maken deel uit van de line-up. “Uiteraard gaan we ook grote namen bekendmaken die al vaker op ons stadsstrand hebben opgetreden,” vertelt medeorganisator Pim Litjens. Op de vrijdag en zaterdag kun je een zeer gevarieerd programma verwachten, op zondag richt het festival zich in het bijzonder op house en techhouse.

‘Blij dat we weer mogen uitpakken’

Het idee voor een festival op de toekomstige Smariuskade in Tilburg, ontstond al in 2018. “Na anderhalf jaar corona zijn we gigantisch blij dat het eindelijk weer mogelijk is om uit te pakken. Toen we het bericht hoorde van Hugo de Jonge dat festival vanaf 30 juni weer mogelijk zijn, sprongen we een gat in de lucht. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit feest kan doorgaan eind september, zonder enige maatregelen.”

Het strand is al voorzien van een podium. Daarnaast komt op de parkeerplaats een grote mainstage en zal er een grote silent disco, terras en secret area zijn. Ook kun je eindelijk weer een kijkje nemen in de strandtent van Beachy.

Meer informatie over Beachy Festival

De kaartverkoop start binnenkort. Te beginnen met een pre-registratie op woensdag 9 juni waarmee je voorrang krijgt op het aanschaffen van tickets. Ook goed om te weten: volgende week maakt Stadsstrand Beachy bekend wanneer het strand weer opent voor publiek. Want ze willen er samen met heel Tilburg een topzomer van maken.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Beachy Festival? Volg ze dan op Facebook en Instagram.