Nieuws

weekend uittips
Let op! Dit artikel is al 29 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Festivals, vroeg pieken, garagesale en meer: 9x leuke uittips in Tilburg dit weekend

Ben jij plannen aan het maken voor aankomend weekend? Begrijpelijk! Mocht je nog inspiratie nodig hebben, lees dan snel verder. Er is namelijk weer een hoop te doen in Tilburg en wij zetten de leukste uittips voor je op een rijtje. 

#1: Vroeg pieken

Zaterdag gaat de anderhalve meter eraf in de horeca wat betekent dat je met groene vink in je CoronaCheck-app weer op stap mag in de horeca. Helaas gaan de kroegen wel om 00:00 uur dicht. Dat betekent dat je bij veel kroegen vroeg kunt pieken. Zo zijn er een aantal horecazaken die extra vroeg open gaan en er al ’s middags een feest van gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan Café Philip waar Tony Junior langskomt om een set te draaien.

#2: Beachy Festival

Eindelijk is het weer zover: meerdaagse festivals mogen doorgaan. En dus pakt Stadsstrand Beachy uit met een festival van vrijdag tot en met zondag. Artiesten als Bizzey, Jonna Fraser, Dopebwoy, Benny Rodriques en vele anderen treden op. Er zijn meerdere area’s en nog belangrijker: je kunt er nog bijzijn.

#3: Vitaliteitsevent Recharge Yourself in het Spoorpark

Masterclasses over voeding, routine, mindset en mentale kracht. Een obstacle run, yoga en nog veel meer: op zaterdag 25 september staat vitaliteitsevent Recharge Yourself op het programma in het Spoorpark. De dag bestaat uit veel programmaonderdelen en als bezoeker bepaal jij zelf aan welke onderdelen je deelneemt. Er zijn nog kaarten.

#4: Garagesale in de Bouwmeesterbuurt

Zin om te struinen tussen allerlei tweedehands spulletjes op zoek naar een nieuw leven? Ga dan naar de garagesale in de Bouwmeesterbuurt. Bewoners van die buurt hebben hun zolders en garages opgeruimd en toveren de mooiste spulletjes tevoorschijn die jij van ze kunt kopen.

#5: Slagwerkfestival in winkelcentrum Heyhoef

Meerdere bands laten aanstaande zaterdag hun klanken horen in Winkelcentrum Heyhoef tijdens het Slagwerkfestival. Het winkelcentrum is uiteraard gratis te bezoeken zodat iedereen tijdens zijn of haar winkelrondje kan genieten van de bands die optreden.

#6: Open atelier weekend

Kunstenaars in en rondom Oisterwijk openen de deuren van hun atelier. Op 25 en 26 september mag het publiek eindelijk komen kijken naar het gemaakte werk. Kunstenaars uit onder andere Oisterwijk, Udenhout, Berkel-Enschot en Haaren zetten de deuren van hun ateliers open.

#7: Willem II – PSV

Willem II beleeft de beste seizoensopening van de eeuw. Dinsdag werd er gewonnen van RKC wat ervoor zorgt dat Willem II een plekje in de top van de Eredivisie weet te bemachtigen. Zaterdagavond speelt Willem II thuis tegen PSV. Het is voor het eerst sinds de coronauitbraak dat het stadion weer voor de 100% gevuld mag worden. Er zijn nog kaarten te koop.

#8: Familieconcert Kenny B

Kenny B geeft zondag een familieconcert in de concertzaal in Tilburg. Met zijn warme, soulvolle stem en vrolijke, dansbare nummers krijgt de sympathieke Surinaams-Nederlandse zanger de hele zaal mee. Er zijn nog kaarten te koop.

#9: Tilburg Trappers – Rostock Piranhas

Ook Tilburg Trappers mag weer supporters ontvangen. Zondag staat er een thuiswedstrijd in de Oberliga op het programma. Een middagje Trappers levert steevast spektakel op dus zorg dat je snel je kaarten scoort.

Meer uittips

Maar natuurlijk is bovenstaand overzicht slecht een selectie van wat er dit weekend allemaal te doen is in Tilburg. Benieuwd wat er allemaal nog meer te beleven valt? Check dan onze uit-agenda.

Organiseer jij de komende maanden leuke evenementen? Stuur dan vooral een mailtje naar info@tilburg.com.