Fietstaxi Tilburg start gratis pendeldienst naar LocHal

Fietstaxi Tilburg

Op 25 maart 2019 nam de gemeenteraad een motie aan van Lokaal Tilburg. Samen met diverse andere partijen riepen zij de gemeente hierin op om gedurende een proefperiode van vier maanden een pendeldienst in te zetten tussen het busstation en de LocHal. 

Deze pendel is bestemd voor mensen die minder goed ter been zijn en vanaf het (bus)station naar de LocHal willen. Als gevolg van de bouwwerkzaamheden in het gebied, is deze namelijk moeilijker te bereiken dan voorheen.

Fietstaxi Tilburg

Vanaf 1 juni aanstaande zal Fietstaxi Tilburg dit gratis vervoer namens de gemeente  gaan verzorgen. Er komen 3 halteplaatsen: halte 1 bij het busstation (instappen bij de horeca), halte 2 bij het NS-station (noordzijde), en halte 3 bij de LocHal (ingang noord). Halte 1 en 3 worden op afroep (of bestelling) bediend, halte 2 is de basis. Reizigers kunnen daarvoor een speciaal telefoonnummer bellen: 06-85728842.

Door het plaatsen van beachvlaggen, zullen de haltes duidelijk herkenbaar zijn. In eerste instantie starten ze met één fietstaxi. Dit kan naar behoefte worden opgeschaald. In de maand juni zal er 7 dagen per week, 4 uur per dag, een fietstaxi beschikbaar zijn. In deze maand zijn de werktijden verdeeld over de blokken 11:00 tot 13:00 uur en 15:00 tot 17:00 uur. Na de maand juni gaan ze kijken of aanpassing wenselijk is.

Reguliere service

Uiteraard is het in deze periode ook nog steeds mogelijk om van onze reguliere service gebruik te maken. Daartoe zal dagelijks ook een tweede fietstaxi bij het station beschikbaar blijven. Omdat de fietstaxi’s ook steeds vaker gezamenlijk ingezet worden voor rondritten of speciale wensen, hebben ze een derde fietstaxi gereed gemaakt als vliegende keep. Service aan de bewoners en bezoekers van Tilburg moet immers gegarandeerd blijven.