Fietstocht ‘Trap ALS de wereld uit’ 2013.

ALS is een spier- en zenuwaandoening die leidt tot het uitvallen van de spieren. In Nederland zijn er zo’n 1500 patiënten van uiteenlopende leeftijden. Jaarlijks sterven er 500 patiënten maar komen er ook 500 patiënten bij. Op dit moment is er geen behandeling of medicijn opgewassen tegen deze ongeneeslijke ziekte. Gemiddelde levensverwachting is 3 tot 5 jaar.

Op zondag 23 juni 2013 wordt voor de achtste keer de fietstocht ‘Trap ALS de wereld uit’ georganiseerd. De opbrengst van de fietstocht gaat in zijn geheel naar de Stichting ALS Nederland en is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek.

Er kan dit jaar gefietst worden vanuit 3 startlocaties , namelijk
Tilburg/Riel:  Gasterij De Commanderie, Rielseweg 861,5032 SB Tilburg/Riel.
Diessen :  Restaria De Zwaan, Julianastraat 31, 5087 BA Diessen.
Moergestel: Cafe Restaurant 't Stokske, Zandstraat 1, 5066 CA Moergestel.

Vanuit iedere startlocatie kunnen drie afstanden gefietst worden, te weten 30, 60 en 110 kilometer.
Inschrijven bij de startlocaties tussen 08.00 en 14.00 uur.  Deelname kost € 7,50 per volwassene en
€ 3,- per kind, jonger dan 12 jaar. Er zal gefietst worden door mooie natuur- en bosgebieden en er zijn diverse mogelijkheden tot pauzeren en een kopje koffie (of iets anders) te nuttigen. De routes worden weergegeven door pijlen op de weg. Als extra wordt dit jaar een loterij georganiseerd met als hoofdprijs een fiets en een ballonvlucht! Loten zijn onder andere te koop bij de startlocaties.

Wilt u meer informatie over onze tocht, wilt u loten kopen of heeft u interesse de fietstocht te sponsoren, neem dan contact op met de coördinator van de fietstocht, de heer Bas Cornelissen. Zijn e-mailadres is alsteamtilburgeo@gmail.com