Film festival, bockbier evenement, Trappers & meer: 9x uittips in Tilburg dit weekend

piushaven

Ben jij plannen aan het maken voor het weekend? Er is weer van alles te doen. Wij zetten de leukste uittips in de regio Tilburg van 15 t/m 17 oktober voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

#1: Cinecitta International Film Festival

Het hele weekend kun je bij Cinecitta in het Dwaalgebied genieten van het International Film Festival. Er worden 17 verschillende speelfilms uit 15 landen vertoond. Ook is er een lunch met diverse filmmakers.

#2: Kunstvierdaagse bij De Nachtzuster (Carré)

Ben jij een liefhebber van kunst? Dan ben je dit weekend bij De Nachtzuster in Carré te vinden. Hier vinden verschillende exposities plaats, kun je genieten van livemuziek, met artiesten praten en uiteraard genieten van een lekkere borrel.

#3: Discodip pop-up store in NS16

Je kent ze vast: de gezellige knuffels, stickers, kussens, mutsjes en meer met twee gezellige oogjes erop. Achter deze vrolijke spulletjes zit Noortje van Venrooij alias Discodip. Ze opent dit weekend een pop-up winkel in NS16 aan het NS-plein.

#4: Theatertour Racoon in Schouwburg Concertzaal Tilburg

Vrijdagavond geeft Racoon een optreden in de Schouwburg Concertzaal. Het optreden is onderdeel van de theatertour van de Zeeuwse band. Ze combineren gloednieuwe nummers met klassiekers en er zijn nog een aantal kaarten te koop.

#5: Urban Playgrounds: gratis trampolinespringen op de Heuvel en dance battle op het Pieter Vreedeplein

Zaterdag kunnen kinderen tijdens de openingstijden van de winkels gratis trampolinespringen op de Heuvel. Er worden namelijk drie bungeetrampolines geplaatst. Ook kunnen dansliefhebbers zaterdag in de stad terecht, want op het Pieter Vreedeplein wordt een dance battle georganiseerd! Dit zijn onderdelen van de Urban Playgrounds.

#6: Groeseindse rommelmarkt

Zondag staat er een gezellige rommelmarkt op het programma door de wijk Sint Pieterspark. Je kunt lekker rondstruinen en snuffelen tussen spulletjes van bewoners van de wijk.

#7: Live dans performances aan de Piushaven

Elf lokale en nationale danstalenten trakteren bezoekers en voorbijgangers van de Piushaven komende zondag op pop-up dans performances. Wandel jij langs de Piushaven? Dan kom je allerlei minivoorstellingen tegen.

#8: Tilburgse Tonnentocht op het Piusplein en de Paleisring

Ben jij een liefhebber van bockbieren? Dan ben je zondag op het Piusplein en de Paleisring te vinden. Hier kun je bij deelnemende zaken een glas bockbier met bijpassend hapje bestellen. Oftewel: een leuke kroegentocht waardoor je verschillende bockbieren leert kennen.

#9: Tilburg Trappers – Hannover Indians

Tilburg Trappers speelt aanstaande zondag wederom een thuiswedstrijd. Hannover Indians is de tegenstander. De wedstrijd begint om 15:00 uur in het IJssportcentrum op Stappegoor.

Meer uittips

Maar natuurlijk is bovenstaand overzicht slecht een selectie van wat er dit weekend allemaal te doen is in Tilburg. Benieuwd wat er allemaal nog meer te beleven valt? Check dan onze uit-agenda.

Organiseer jij de komende maanden leuke evenementen? Stuur dan vooral een mailtje naar info@tilburg.com.