Film over Tilburger J Kessels krijgt Tilburgse voorpremière

J Kessels

Op woensdag 23 september om 19:30 uur draait Pathé Tilburg tegelijk met het Nederlandse film festival in Utrecht een voorpremière van J Kessels. Deze opener van het Utrechtse festival is een verfilming van het gelijknamige boek en belooft een waar spektakel te worden. 

J Kessels

Tijdens de film volgen we een literaire pulp-schrijver en zijn favoriete personage tijdens een roadtrip naar Duitsland. Dit avontuur gaat gepaard met veel bier, frikandellen en humor.

J Kessels: the novel’ is een boek uit 2009 geschreven door P.F. Thomése. De Tilburgse Kessels en schrijver Thomése hebben elkaar leren kennen rond 1980 bij het Nieuwsblad van het zuiden en zijn sindsdien, zoals Kessels het noemt, bloedbroeder en partner in crime. Het personage J Kessels duikt al rond 1990 op in de boeken van Thomése waar het karakter een serie reisverhalen heeft.

Het feit dat dit flamboyante karakter uit Tilburg komt leidt ook tot een aantal verwijzingen naar onze mooie Brabantse stad.

Het personage is losjes gebaseerd op de echte man maar uiteindelijk blijft zowel de film als roman een sterk staaltje pulp-fictie met een mooie knipoog naar bier, frikandellen en de vriendschap van twee mannen.

Tickets

Tickets voor de voorpremière van J Kessels in Tilburg zijn te koop via de website van Pathé Tilburg of aan de kassa van Pathé Tilburg.

Complete Tilburgse bioscoop-agenda 

Bekijk hier de gecombineerde bioscoop-agenda van alle drie de Tilburgse bioscopen!