Filmfestival, platenbeurs, Tilburgse Stiefeltocht en veel meer: dit zijn de weekend uittips van dit weekend in Tilburg!

Plannen aan het maken voor het weekend? Wij zetten voor je op een rijtje wat er te doen is op 14, 15 en 16 april in Tilburg. Lees verder.

#1: Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) bij Cinecitta

Op 14 en 15 april organiseert TIAFF de negende editie van het Tilburg Architectuur Film Festival. Het thema van het filmfestival is The Elements. Met dit thema probeert TIAFF de bezoekers na te laten denken over de rol van de elementen aarde, water, lucht en vuur. Tijdens dit weekend worden er dertien films afgespeeld waaronder drie Nederlandse filmpremières.

#2: Diggers Delight bij de Nachtzuster

Vrijdag 14 april is er een hiphopavond georganiseerd bij de Nachtzuster. Tijdens de avond zorgen dj’s Tone, Bucho Bullita en Timbo voor een ’trip down memory lane’. Verwacht een avond vol met soul, funk, boogie, breaks en disco met hiphop als basis. Niet alleen de muziekboxen en de dansvloer worden deze avond optimaal gebruikt. Ook draait de keuken op volle toren voor een lekkere pasta!

#3: Jubileumexpositie Tilburgse Kunstkring 75 jaar

De Tilburgse Kunstkring bestaat 75 jaar en daarom pakt de Kunstkring uit met een toffe expositie. Op zaterdag 15 april en zondag 16 april is de expositie te bezoeken van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de expositie worden ruim honderd kunstwerken uit het verleden en het heden tentoongesteld in het voormalige schoolgebouw aan de Nijverstraat 171A. Extra leuk: toegang tot de expositie is gratis!

#4: Ramen Route in de wijk Sint Anna

Op 15 & 16 april organiseert Stichting Dingen in Sint Anna weer een Ramen Route vol kunst en creativiteit. Daarmee neemt de stichting het stokje over van F-Art die eerder een soortgelijke route organiseerden in 2021. Meer dan zestig buurtbewoners van Sint Anna laten hun creatieve werk en hobby zien. Daarnaast zijn er ook verschillende optredens. Het startpunt van de wandeling is het Mattheusbos aan de Capucijnenstraat, hier kun je gratis een plattegrond van de route afhalen.

#5: Kobosil bij Poppodium 013

Op zaterdag 15 april komt Kobosil op bezoek bij Poppodium 013 om de lekkerste techno platen te draaien. Kobosil is bekend om zijn krachtige sets vol met de hardste beats. Kobisil heeft al veel ervaring met het draaien voor een groot publiek, zo stond hij eerder al bij Awakenings, Lowlands, Tomorrowland en nog veel meer. Het belooft dus een avond vol met de beste techno te worden in Poppodium 013.

#6: Platenbeurs Ray Elpee in de Hall of Fame

Op 16 april keert de Ray Elpee Platenbeurs weer terug in de Hall of Fame. Tijdens de platenbeurs kun jij misschien wel die ene plaat kopen die je al zo lang aan het zoeken bent. Internationale aanbieders van vinyl en cd’s nemen hun beste muziek mee. Daarom is er ook voor ieder wat wils. Voor €3,- kun je er al bij zijn!

#7: De Tilburgse Stiefeltocht Asperge-editie

Op 16 april organiseren Gastrobar RIX, Eethuis Twintig, Rosalie en De Harmonie wederom een Tilburgse Stiefeltocht! Tijdens de Stiefeltocht kun je bij deze vier verschillende restaurants terecht voor culinaire gerechtjes. Daarnaast zie je onderweg nog superveel moois van Tilburg. De Tilburgse Stiefeltocht kost €50,- per ticket en duurt van 12:oo uur tot 17:00 uur. Bij iedere zaak geniet je dus van een lekker culinair gerechtje met bijpassend drankje. Je bepaalt zelf in welke volgorde je langs de zaken stiefelt.

#8: Wijnproeverij bij Café Stoffel

Café Stoffel organiseert op 16 april een wijnproeverij met verschillende heerlijke Spaanse wijnen. Van 13:00 – 15:00 uur word je onder leiding van vinoloog Bart van Doorn meegenomen in de wereld van Spaanse wijnen. Daarnaast wordt er ook nog eens een lekker borrelplankje geserveerd. Voor €34,50 ben je er al bij!

#9: Uurtje Frituurtje bij Arbie’s Beachhouse

Iedere zondag in maart en april krijg je bij Arbie’s ieder uurtje een lekker frituurtje van het huis! Dat is pas lekker het voorjaar inluiden. Daarnaast kun je bij Arbie’s genieten van de lekkerste hapjes van de borrelkaart en natuurlijk kan een drankje ook niet ontbreken. Ideaal om lekker te genieten van de voorjaarszon en de lekkerste hapjes dus!

#10: Voorstelling Fantastisch bij De Nieuwe Vorst

Op 16 april is de voorstelling Fantastisch te zien bij Theater De Nieuwe Vorst. Fantastisch is een voorstelling over alledaagse dingen, zoals spullen, mensen, dromen en doelen. Ontdek een geheime wereld vol mogelijkheden, dromen en bovenal fantastische fantasie en wie weet ontdek je wel wat fantastisch!

#11: Lentebieren proeven tijdens de Tilburgse Tonnentocht

Kom jij het weekend afsluiten met de lekkerste lentebiertjes? Op zondag 16 april staat de Tilburgse Tonnentocht weer op het programma. Dit betekent dat je op verschillende kroegen op het Piusplein en de Paleisring kunt genieten van een lentebiertje met bijpassend hapje. Voor een biertje en een hapje betaal je slechts €4,50.

Meer uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Geniet van je weekend!