Filmmaker Jesse start crowdfundingsactie voor vluchtelingen

Uitgelichte-afbeelding-Jesse-van-Venrooij

Filmmaker Jesse van Venrooij is van plan om tien filmportretten te maken van (ex)vluchtelingen in Tilburg. Jesse wil mensen laten zien dat er achter de vluchteling iemand met ambities, dromen, angsten en talenten schuil gaat.  Daarvoor is wel geld nodig. Met een crowdfundingsactie wil Jesse tien portretten van vluchtelingen maken. 

Persoonlijke aanleiding

Toen Jesse op een avond thuis aan het werk was en door Facebook scrolde kwam hij een foto tegen die veel emoties opriep. Toen besloot hij in actie te komen.  Jesse is zelf vader van een twee jarige dochter en druk aan het werk in Tilburg als sociaal werker. Daarnaast is hij druk met zijn eigen filmbedrijfje.

Het project

Het doel van het project is: lokale vluchtelingen een gezicht te geven en bij te dragen aan een positievere beeldvorming rondom de vluchtelingen. Angst voor het onbekende verminderen bij inwoners van Tilburg door het onbekende bekend te maken.

Mocht de crowdfundactie het beoogde bedrag van €2.200,- ophalen dan gaat Jesse met zijn crew in het eerste halfjaar van 2016 tien korte filmportretten van vluchtelingen die in Tilburg wonen maken. Dit kan zijn in de noodopvang, in de tijdelijke opvang of iemand die vluchteling was en nu inmiddels Tilburger is. De portretten gaan tussen de één en twee minuten duren.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden over Jesse zijn crowdfundingsactie en wil je graag geld doneren? Ga dan snel naar zijn website en draag bij aan dit goede doel. Wil je meer weten over Jesse en zijn verhaal? Neem dan snel een kijkje op zijn website.