Filmmaker Jesse volgt Syrische vluchteling tijdens carnaval

Het contrast van de vluchtelingenproblematiek en het feestgedruis van afgelopen dagen lijkt misschien groot. Toch besloot filmmaker Jesse van Venrooij, bekend van deze crowdfundingactie, beide werelden afgelopen maandag samen te brengen. Hij besloot de 27-jarige Syrische Ammar daarom kennis te laten maken met het Tilburgse carnaval.

Jesse van Venrooij: “Vorige week heb ik Ammar ontmoet, een aardige man uit Syrië, sinds oktober in Tilburg. Hij is maandag mee carnaval gaan vieren en ik kon het niet laten om mijn camera mee te nemen.”

Elfde portret

Deze video staat inhoudelijk los van zijn tiendelige portretreeks waarvoor hij eerder een crowdfundingactie in het leven riep. Wel noemt Jesse het een soort ‘elfde’ portret dat out of the blue ontstond, misschien wel een soort voorproefje. Bekijk hieronder het verhaal van Ammar:

Tien portretten over vluchtelingen

Jesse laat weten dat de crowdfundingactie sinds afgelopen weekend rond is en hij de volledige €2200 heeft opgehaald. Momenteel is hij bezig met het maken van de tien portretten van Tilburgse vluchtelingen, die naar verwachting eind april klaar zijn. Deze worden uitgezonden via Omroep Tilburg en Omroep Brabant.