Finale ‘Meedoen, Leren, Winnen’ met Willem II voetballer Arjan Swinkels

Gemeente Tilburg, afdeling Sportontwikkeling Buurtsport organiseert zaterdag 14 november in samenwerking met de Johan Cruijf Foundation de finale van 'Meedoen, Leren, Winnen'. Cursisten Nalja, Yousra, Asmee, Salwa en Noredine ronden op deze dag hun cursus 'Meedoen leren winnen' af. Dit zal gebeuren doormiddel van een eindopdracht. Deze opdracht in de vorm van een georganiseerd evenement, zal wordt gehouden op het Cruyff Court in het Reeshofpark.

Meedoen leren winnen
Dit project biedt jongens en meisjes (tussen de 14 en 18 jaar) die actief zijn op en rond de Cruyff Courts een lesprogramma aan waarin ze gestimuleerd worden om een bijdrage te leveren aan de buurt, aan elkaar en te investeren in hun eigen ontwikkeling. Zij doen dit in samenwerking met buurtsportmedewerkers van de gemeente Tilburg en jongerenwerk. De cursisten worden opgeleid om op eigen initiatief sport en spelactiviteiten te organiseren, zoals een Cruyff Court Kampioenschap. De toernooien worden georganiseerd voor verenigingen, scholen en de jeugd uit de buurt. Naast het leren organiseren van een evenement is het bijbrengen van normen en waarden onderdeel in het leerproces.

Cruyff Court Reeshofpark
Vanaf 12 uur zal Willem II-voetballer Arjan Swinkels de studenten begeleiden naar een succesvolle finale. Om 12.30 uur start het evenement. Naast het voetbaltoernooi zijn er ook meerdere side events georganiseerd zoals diverse workshops als Streetsurf, kickboxen en basketbal.