Finale TypischTilburg Modellenwedstrijd tijdens Tilburg Hap Stap Festival

Veertig modellen strijden tijdens het Tilburg Hap Stap Festival om een plaats in de TypischTilburg kalender 2013. Er kan nog gestemd worden tot en met 13 mei.

Tijdens de tweede dag van het Tilburg Hap Stap Festival strijden veertig modellen om één van de twaalf felbegeerde plaatsen in de TypischTilburg kalender 2014. Zaterdag 18 mei presenteren de finalisten zich vanaf 18.00 uur aan een deskundige vakjury. Het festival en de modellenwedstrijd vinden plaats in de Tilburgse Interpolistuin.

De veertig finalisten die zich aan de jury presenteren, zijn overgebleven na een eerste publieksronde die eindigt op maandag 13 mei. Deze ronde startte in maart met een castingmiddag en de inschrijving is inmiddels gesloten. Momenteel zijn er 96 modellen die zichzelf ingeschreven hebben en er zijn al ruim 100.000 stemmen uitgebracht!

Er kan nog gestemd worden tot en met maandag 13 mei!
Klik hier om je stem uit te brengen >>>
 

 

Voor Trotse Tilburgers
De TypischTilburg Modellenwedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement dat voor het eerst in 2005 georganiseerd werd. De modellenwedstrijd staat open voor iedere Tilburger. Je hoeft dus geen professioneel model te zijn om mee te doen. Modellen kunnen meedoen aan de wedstrijd door jezelf in te schrijven via de website van Stichting Typisch Tilburg. Aan het type model worden geen eisen gesteld. Tilburgers van alle leeftijden zijn welkom. Iedereen die Tilburger is of zich Tilburger voelt, maakt kans op een prachtige foto in de kalender.


Fotografie door Nol Havens en Bram Delmee
De fotografie wordt verzorgd door de fotografen Nol Havens en Bram Delmee. Nol Havens werd in de jaren 80 bekend als zanger van VOF de Kunst, maar heeft ook als fotograaf een grote staat van dienst. Ook Bram Delmee heeft als fotograaf een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Beide fotografen zijn rasechte Tilburgers en zetten zich graag in voor de TypischTilburg Kalender.

Opbrengsten naar Inloophuis Midden Brabant
Dit jaar komen alle opbrengsten van de kalender ten goede aan het Inloophuis Midden Brabant. Het Inloophuis Midden Brabant staat open voor mensen met kanker en hun naasten. Mensen kunnen er vrijblijvend binnenlopen voor een praatje, krijgen er informatie en kunnen er deelnemen aan diverse activiteiten. Daarbij staat ontmoeten en ontspannen centraal. In het inloophuis vinden daarnaast speciale bijeenkomsten plaats, georganiseerd door patiëntenverenigingen, eventueel in samenwerking met partners zoals ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, huisartsen, hospices en zorgverzekeraars. 

Stichting Typisch Tilburg
De Stichting TypischTilburg is opgericht om de stad nadrukkelijker op de kaart te zetten. De Stichting wil Tilburgers trotser maken op hun stad. Daarnaast wil de stichting vooral mooie momenten aan de Tilburgers en financiële bijdragen aan regionale goede doelen geven. Naast de modellenwedstrijd en de kalender organiseert de stichting ook ieder jaar de spinmarathon Tilburg Spint.


Handige links:

Stemmen op de modellen 
Facebook pagina TypischTilburg
Foto's van de castingmiddag
Foto's van de vakjuryronde in 2012
Website Hap Stap

 

Compilatie van TypischTilburg Kalender 2013

Compilatie Typisch Tilburg kalender 2013 from bram delmee on Vimeo.