First dates zonder camera’s: datingapp Breeze breidt uit naar Tilburg

Doloris

Meer dan 2500 singles hebben aangegeven graag in Tilburg te willen daten via de snelgroeiende datingapp Breeze. Het team heeft besloten gehoor te geven aan dit signaal, de app is vanaf nu live in Tilburg en de eerste Breeze-dates vinden dit weekend plaats bij horecapartner Doloris

Breeze is in januari 2020 opgericht met het doel om online dating weer te laten draaien om de offline ontmoeting. Zo kun je bij de app niet chatten, maar plan je direct een date met je match via een datumprikker. “Zie het een beetje als first-dates zonder camera’s”, licht mede-oprichtster Marsha Goei toe. De app is al veel gebruikt in Brabant en de Randstad, met in totaal 20.000 georganiseerde dates. Breeze is niet eerder live gegaan in Tilburg omdat het al dates organiseerde in Breda en Den Bosch. Het signaal van de voornamelijk jongvolwassen gebruikers was zo sterk dat de makers besloten hebben Tilburg toe te voegen aan de lijst met steden.

Extra leuk vinden oprichters Thomas Oomens en Joris van Doorninck dit, die zelf in Noord-Brabant zijn opgegroeid. Thomas Oomens: “Ik weet natuurlijk al dat Brabanders de meest gezellige Nederlands zijn. Het is mooi te zien dat zoveel mensen rondom Tilburg ook liever gewoon een drankje doen dan op hun telefoon zitten. Het is ook gewoon bij uitstek een stad om te daten, omdat er zo veel studenten zitten.”

Meer informatie

Wil je meer weten over Breeze? Check dan snel deze website. Hier kun je ook de app downloaden en direct op zoek naar een leuke date.