Fish voert ‘Misplaced Childhood’ uit in 013

Misplaced Childhood

Fish wil nog éénmaal de (prog)rockklassieker ‘Misplaced Childhood’ van Marillion uit 1985 integraal live ten gehore brengen. De laatste kans ooit dus, om deze Schotse zanger dit dertig jaar oude meesterwerk zelf te horen zingen. De boomlange bard doet de kleine zaal van 013 aan op zondag 29 november 2015 tijdens zijn ‘Farewell To Childhood’-tournee. Tickets kosten € 25,- en gaan vanaf zaterdag 13 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Na vier albums met Marillion trok Fish er in 1988 zelf de stekker uit voor een solo-carrière die hem onder meer twee jaar later de hitballad ‘A Gentleman’s Excuse Me’ opleverde. Maar Fish komt ditmaal niet naar Tilburg om uit zijn eigen rijke solo-oeuvre te putten. Zijn missie is om Marillion’s derde en klassiek geworden langspeler ‘Misplaced Childhood’ voor de áller-, állerlaatste keer integraal uit te voeren.

Misplaced Childhood

Tien jaar geleden waagde zanger Fish zich er ook aan vanwege het twintigjarige jubileum. Het bleek een gouden greep: de meeste shows verkochten uit en de boomlange Schot werd onder juichrecensies bedolven. En terecht. Want het publiek was getuige van een magistraal optreden waarbij Fish muzikaal en emotioneel excelleerde en zo het concert moeiteloos naar de status ‘legendarisch’ optrok.

Een decennium later wil de sympathieke frontman deze veelbesproken langspeler met die iconische hoes nog één keer tot leven wekken. Het semi-autobiografische conceptalbum (waarvoor Fish naar verluidt de inspiratie opdeed tijdens een tien uur durende acid trip) bezorgde de groep een wereldwijde doorbraak. Met als muzikale troefkaart de single ‘Kayleigh’ waarmee Fish zijn excuses aanbood aan al zijn exen, inclusief aan Kay Lee. Dat album dus. Voor de laatste keer ooit.

Tickets

Kaarten voor Fish zijn te koop vanaf zaterdag 13 juni. De kaarten kosten €25,- exclusief servicekosten. Kaarten zijn te koop bij Poppodium 013 of via de website.