Fleurig nieuws: ’t Boeketje komende jaren behouden op Pieter Vreedeplein

't boeketje

Het waren onzekere tijden voor de ondernemers van ’t Boeketje op het Pieter Vreedeplein. Vastgoedgigant Wereldhave wilde dat de bloemenzaak plaats maakte voor horeca. Dat weigerden ze zomaar te accepteren en Tilburgers gingen massaal achter de bloemenwinkel staan.

Na maanden van onzekerheid konden Johan en Anita Kools, eigenaren van ’t Boeketje, gisteren melden dat ze nog minstens de komende 4/5 jaar behouden blijven op het Pieter Vreedeplein.

Plan horeca van de baan

Wereldhave heeft laten weten dat het plan om horeca te verwezenlijken in het zaakje volledig van de baan is. Over anderhalf jaar moet het winkeltje toch eventjes plaatsmaken. Dan start namelijk de bouw van een appartementencomplex naast het voormalige Mango-pand en wordt de winkel opgeslurpt in het bouwterrein. De gemeente biedt de ondernemers een mooi alternatief zodat ze ook in de bouwperiode aan heel Tilburg bloemen kunnen blijven verkopen. Bij de start van de bouw van het appartementencomplex betrekken ze namelijk een verkoopwagen op het plein.

Als de bouw van het appartementencomplex is afgerond, wordt opnieuw bekeken of ’t Boeketje de huidige winkel kan betrekken.

8000 handtekeningen voor behoud ’t Boeketje

Toen bekend werd dat ’t Boeketje zou moeten sluiten, ging Tilburg massaal achter de bloemenzaak staan. Binnen mum van tijd hadden ze 8000 handtekeningen verzameld voor het behoud van de bloemenwinkel op het plein. In een Facebookbericht bedanken Johan en Anita iedereen die zijn handtekening heeft gezet en zich heeft hardgemaakt voor het behoud van ’t Boeketje.