Flinke verbouwing bij Lunchroom Carrousel: ‘geen plexiglas, maar hip, industrieel én veilig’

lunchroom carrousel

Drie weken dichtgaan in verband met de coronapandemie, daar stond Lunchroom Carrousel wel achter. Maar nu het eerder drie maanden lijkt te worden, wil de Tilburgse horecazaak vooruit. Daarom zijn ze nu al de complete lunchroom aan het verbouwen om vrijwel direct open te kunnen als dat weer mag.

Foto: Eigenaar Jan Willemse in zijn horecazaak waar flink verbouwd wordt.

De verbouwing staat in het teken van de verwachte 1,5 meter-maatschappij. Lonneke Willemse van de Carrousel: “We willen nu actie ondernemen en niet wachten tot alle maatregelen en richtlijnen bekend worden gemaakt. Het is misschien wel een risico, maar we hebben er gewoon zin in om iedereen weer te verwelkomen.”

‘Het moet geen konijnenhok worden’

De oplossing? Van 89 zitplaatsen binnen, gaan ze naar 64 plaatsen. Hoewel dit laatste aantal nog afhankelijk is of van het aantal personen waarmee je aan een tafel mag zitten. Tussen de zitjes zijn hippe industriële glazen wanden geplaatst. “Het past eigenlijk heel goed bij ons, met al dat glas en staal. We wilden geen plexiglas, want het moet geen konijnenhok worden, zoals mijn vader het noemt.”

Extra ruime zitjes

Een ander belangrijk puntje is de toegankelijkheid van de Carrousel. De horecazaak staat bekend om de brede paden, de rolstoelvriendelijke indeling en de mogelijkheid om er met kinderwagens binnen en buiten te zitten. “Dat blijft gewoon zo. We hebben een aantal extra ruime zitjes waar je met vier rolstoelen kunt zitten als dat nodig is.”

Over het uitserveren wachten ze de regels even af. “We geven natuurlijk het liefst iemand zelf een kop koffie, maar we kunnen eventueel met karretjes werken. En misschien dat het wel nodig wordt om mondkapjes te dragen.” Het terras buiten is een kwestie van verschuiven. Ze kunnen de 190 zitplaatsen buiten flink verspreiden rondom het pand. Hoeveel tafels en stoelen, hangt van de richtlijnen af.

Liever te voorzichtig

Lonneke vindt vooral die gezellige sfeer in combinatie met veiligheid belangrijk. De glazen wanden zorgen ervoor dat je nog wel je buren ziet zitten, maar dan op veilige afstand. “Ook al worden de regels uiteindelijk versoepeld, dit geeft wel een veilig gevoel. Mensen zijn voorzichtiger geworden en ook als dit straks voorbij is, denk je wel twee keer na voordat je dicht naast iemand gaat zitten.” Met de ruime indeling en glazen wanden zijn ze liever iets te voorzichtig. Ook omdat de horecazaak ook onder ouderen en een kwetsbare doelgroep erg populair is.

Ruimere openingstijden en moederdagactie

Lonneke hoopt natuurlijk dat de familiezaak van haar ouders snel weer open mag. Tijdens de huidige verbouwing komen er al veel vaste gasten even gedag zeggen. Ook op Facebook krijgen ze veel berichtjes waardoor ze nog meer zin hebben om weer van start te kunnen. “We gaan kijken hoe we de gemiste omzet straks kunnen rechttrekken. Het is nog niet concreet, maar ruimere openingstijden zou een optie zijn.”

Volgend weekend hebben ze in ieder geval al iets leuks voor alle klanten. Speciaal voor Moederdag gaan ze aan een toonbank buiten pakketjes verkopen. Drie verschillende pakketjes met een cadeaubon, de welbekende bonbons en bij het grootste pakket met een flesje wijn. Voor geïnteresseerden: de pakketten zijn zaterdag 9 mei op te halen tussen 11.00 – 15.00 uur. “Zo laten we aan alle moeders en oma’s weten dat we binnenkort hopelijk weer kunnen.”