Fontys Academy for Creative Industries gaat samenwerken met ADE

ADE

Fontys Academy for Creative Industries (ACI) heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Amsterdam Dance Event.

De hbo-opleiding voor de creatieve industrie wordt onderwijspartner van ’s werelds belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek en innovatie. Daarnaast vestigt Fontys ACI zich in september met een leer- annex werkplaats rond de dance-industrie in de nieuwe creatieve broedplaats BANK15 in Tilburg.

Partnership met ADE University

Het partnership van Fontys ACI met Amsterdam Dance Event betreft ADE University, het educatieprogramma van de conferentie (dit jaar van 19 tot en met 21 oktober). Dat onderdeel is vooral bedoeld voor in dance geïnteresseerde studenten van opleidingen voor de creatieve industrie en de evenementen- en mediawereld, alsmede voor jonge danceprofessionals. Studenten van Fontys ACI krijgen door het partnership de mogelijkheid (onderdelen van) ADE University (door) te ontwikkelen, alsmede ze mee uit te voeren. Daarnaast gaan de partijen ook door de rest van het jaar kennis en ervaring uitwisselen.

Fontys ACI-directeur Pieter Bon: “Een uitdagende context is allesbepalend voor de professionele ontwikkeling van onze studenten. Een uitdagender internationale context voor onze toekomstige danceprofessionals dan het ADE bestaat niet. Daarbij komt dat dance wereldwijd het belangrijkste export product is van de Nederlandse creatieve industrie. Op ADE komt die wereld bij elkaar.”

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event is in twintig jaar uitgegroeid tot het toonaangevende zakelijke platform voor de internationale dancescene. ADE presenteert een breed pallet aan conferenties en netwerkmomenten die ingaan op muziek, technologie, innovatie, duurzaam ondernemen, dance & brands, hardere dance-stijlen, nieuw talent en educatie van studenten. Het nachtprogramma is dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren. Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 23 oktober. Tijdens de aankomende editie worden ruim 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.