Fontys danst mee in grootste flashmob tegen geweld

Fontys voor de Kunsten Flashmob

Een op elke drie vrouwen op aarde komt tijdens haar leven in aanraking met geweld. Om hier meer aandacht voor de te vragen doen de studenten van Fontys mee aan de grootste flashmob tegen geweld.

One Billion Rising

Onder het motto ‘One Billion Rising’ protesteren sinds 2013 jaarlijks wereldwijd duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld. Dit doen zij door middel van dans-flashmobs, artistieke en andere evenementen. Dansstudenten van Fontys dansen sinds 2013 jaarlijks mee in dit evenement. Editie 2016 is nog groter opgezet dan vorige jaren.

Nieuw in 2016 is dat de flashmob een (extra) verrassingselement bevat. One Billion Rising 2016 draagt de titel ‘Escalate Revolution‘ (vorig jaar was dit Revolution’) en bevat meerdere workshops (waaronder Bollywood en Pink Boxing), waarin het publiek kan participeren. Op 29 januari dansen zo’n 200 dansers vanuit Fontys mee en nog eens 100 vanuit het voortgezet onderwijs. De dans is gemaakt door studenten van de Academie voor Danseducatie.

Deelname Fontys en 2College Jozef Mavo

Dit wereldinitiatief wordt ook dit jaar door Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg ondersteund. Studenten en docenten van zowel Fontys Academie voor Danseducatie als Fontys Dance Academy geven vorm aan een product waar de Academie voor Danseducatie op vele manieren zijn bijdrage aan heeft geleverd. Ook 2College Jozef Mavo ondersteunt dit project door haar middelbare scholieren mee te laten dansen. Via deze samenwerking sluiten de scholen zich graag aan bij de ruim 200 landen die inmiddels meedoen.

Dans mee op 29 januari 2016

Iedereen die dit initiatief wil ondersteunen is meer dan welkom. Supporteren langs de zijlijn is eveneens participeren in het One Billion Rising gebeuren! Kijk hieronder naar de editie van 2015.

Meer informatie

De One Billion Rising 2016 zal plaats vinden op het Pieter Vreedeplein om 12.00 uur. Wil je meer weten over de One Billion Rising 2016? Kijk dan op op de Facebook pagina of kijk op de website van de organisatie.