Fontys Hogeschool voor de Kunsten danst voor One Billion Rising

One Billion Rising

Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Onder het motto One Billion Rising protesteren in meer dan tweehonderd landen duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld met dans-flashmobs, festivals, artistieke en andere evenementen. Studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en in het bijzonder Fontys Academie voor Danseducatie staan 2 februari op tegen dit geweld.

foto: Noortje van Gestel

Naast Fontys Hogeschool voor de Kunsten dragen leerlingen van 2college Jozefmavo, De Nieuwste School, Koning Willem II College en AZC De Vrolijkheid hun steentje bij aan One Billion Rising. Met zo’n 350 dansers wordt het een grote dansmanifestatie. Daarnaast is iedereen die dit initiatief wil ondersteunen meer dan welkom om aan te sluiten bij de Rise.

Rise

Voor One Billion Rising heeft Fontys Academie voor Danseducatie een nieuwe dans gemaakt. Deze wordt opgevoerd door alle studenten van deze opleiding. Zij creëerden de dans op het officiële OBR lied Break the Chain. Daarnaast wordt op het plein de Rise tweemaal gedaan (aan het begin en aan het eind) en krijgen de dansers en het publiek tussendoor workshops Hiphop en Boxing.

De manifestatie vindt plaats op het Pieter Vreedeplein van 12.00 tot 13.00 uur en gratis toegankelijk.

Leer de dans voor One Billion Rising

Zondag 28 januari – op de Open Dag van Fontys Hogeschool voor de Kunsten – vertellen studenten en docenten van 11.00 tot 11.45 uur wat One Billion Rising inhoudt en leren bezoekers de dans aan. Je kunt gratis meedoen. Ook kun je alvast de instructiefilm bekijken: